Gaseste 
Gaseste un magazin

Încălzirea pe gaz - toate informațiile despre funcționare, beneficii și costuri

O tehnologie pe care te poți baza astăzi și în viitor: încălzirea pe gaz

Indiferent dacă îți înlocuiești vechiul sistem de încălzire sau îți construiești o casă nouă - încălzirea pe gaz este întotdeauna o alegere bună. Aici veți găsi toate informațiile despre funcționalitate, beneficii și instalare. Descoperiți numeroase soluții de sistem și posibilități de extensie pentru locuința dvs.

Alegerea tehnologiei moderne de condensare pe gaz este benefică în multe moduri diferite. Încălzirea cu gaz este potrivită pentru aproape fiecare locuință și oferă un nivel ridicat de confort pentru încălzire și apă caldă.

Investiția într-o nouă soluție de încălzire pe gaz de viitor este importantă atât pentru dvs. cât și pentru mediu. Pe lângă efortul și costurile de instalare relativ reduse, reduceți și consumul de energie - cu până la 30% la înlocuirea vechii centrale.

Beneficiile încălzirii pe gaz

Compatibilitate completă

Încălzirea cu gaz este simplă și fiabilă. Vă puteți baza pe o rețea de gaz existentă bine dezvoltată și combinați noua dvs. centrală de condensare cu gaz, atât cu încălzire prin pardoseală, cât și cu calorifere.

Economii de cost

Sistemele moderne de încălzire pe gaz cu tehnologie de condensare optimizează utilizarea energiei generate de arderea gazelor. Aceasta permite economii de costuri de până la 30% în comparație cu tehnologia veche fără condensare. Instalarea este fără efort și costurile sunt relativ reduse.

Prietenos cu mediul

Acesta oferă cel mai bun echilibru CO₂ din orice combustibil fosil: tehnologia cu condensare pe gaz a fost îmbunătățită continuu în ultimele decenii și utilizează energia mai eficient ca niciodată. Prin adăugarea de gaze naturale precum hidrogenul, încălzirea viitoare va fi și mai durabilă.

Opțiuni de extensie flexibile

Investiția într-un nou sistem de încălzire a gazelor înseamnă și investiții în viitor. Nu primiți doar o soluție temporară, ci mai degrabă una flexibilă și de viitor - de exemplu, este ușor de combinat cu energiile regenerabile.

Încălzirea pe gaz

Cum funcționează, cum diferă tipurile de încălzire și ce sistem ar putea fi soluția perfectă pentru casa ta - avem răspunsurile.

Iată cum funcționează încălzirea pe gaz

Principiul tehnologiei moderne a centralelor cu condensare pe gaz nu este dificil de explicat: nu numai că utilizează în mod optim energia furnizată, ci și energia termică a gazelor arse.

În acest fel, centrala funcționează întotdeauna cu eficiență maximă.

În general, arderea gazelor produce căldură care este folosită pentru încălzirea apei în centrală. Această apă este introdusă printr-un sistem de conducte în radiatoare - care eliberează căldura direct în cameră. În același timp, centrala extrage căldură suplimentară din gazele reziduale, condensând acești vapori de apă în apă lichidă, recuperând astfel căldura sa de vaporizare latentă. Drept urmare, această căldură este transformată în căldură care poate fi folosită pentru încălzire.

Datorită consumului său maxim de energie, tehnologia de condensare pe gaz reduce atât costurile de încălzire, cât și emisiile - beneficiu pentru dvs., beneficiu pentru mediu.

Două tipuri de centrale din care puteți alege

Ce aparat de încălzire cu gaz este cel mai potrivit pentru casa dvs., depinde în principal de situația dvs. individuală. Când vine vorba de înlocuire, pentru a fi cât mai convenabil, vă recomandăm să schimbați sistemul dvs. de încălzire existent cu același tip de aparat: centrală murală sau de pardoseală. Instalatorul dvs. poate utiliza conexiunile existente și nu este necesar un spațiu suplimentar - astfel veți economisi timp și costuri.

Dacă sunteți în căutarea unui sistem de încălzire pentru noua construcție, gazul este întotdeauna o alegere bună. În funcție de planurile de construcție și de nevoile dvs. individuale, vă oferim o gamă largă de soluții.

Centrală cu fixare pe pardoseală

Încălzire fiabilă și confort pentru apă caldă într-un singur aparat

 • Rezervorul de apă caldă integrat al centralei noastre de pardoseală oferă un confort optim pentru apă caldă
 • Utilizarea perfectă a spațiului fără a fi nevoie de un aparat suplimentar
 • Potrivit de ex. pentru o locuință cu mai mult de o baie
 • Oferă performanțe maxime în casele mari

Centrală murală

Încălzirea cu economie de spațiu și confort de apă caldă

 • Fiabilitate atât în încălzire, cât și în prepararea apei calde - fie cu stocarea integrată a apei, fie centrale combi
 • Proiectarea plană a noilor noastre centrale murale cu condensare asigură o integrare armonioasă în spațiile de locuit moderne
 • Soluție de economisire a spațiului și compactă în special pentru proprietăți mici și construcții noi

Următorul pas este să luați în considerare necesarul de apă caldă

Apa cladă să fie stocată în boiler sau încălzită atunci când este nevoie? Vă explicăm aici diferența dintre sisteme și centrale combi.

Centrală cu boiler integrat

Cererea mare de apă caldă este reglementată în mod convenabil

 • Soluție adecvată pentru o locuință cu mai multe băi
 • Acoperă cererea mai mare de apă caldă, fără efort, chiar dacă este necesar un volum mare de apă simultan
 • Alegeți individual între centralele murale cu boiler extern sau o soluție de pardoseală
 • Aveți posibilitatea să actualizați sistemul de încălzire cu soluții de viitor, precum precum energie solară

Centrală combi

Aparat compact pentru necesar mai mic de apă caldă

 • Încălzire și apă caldă într-un singur aparat
 • Încălzește apa instantaneu - odată ce porniți robinetul
 • O soluție compactă cu montare pe perete, economisește spațiu - mai ales în locuințe mici
 • Nu este nevoie de boiler separat pentru apă caldă menajeră

Obțineți sfaturi despre sistemul cu condensare pe gaz potrivit

O decizie de viitor

Viitorul începe astăzi - cu soluțiile noastre individuale de încălzire pentru casa ta. Datorită tehnologiei inovatoare de adaptare la tipul de gaz și funcțiilor inteligente de control, economisiți energie și costuri - și protejați climatul prin extensii de viitor.

O soluție de încălzire fiabilă care să satisfacă atât nevoile dvs. individuale, cât și cele de mâine? Vaillant tocmai a lansat-o.

Noua noastră generație de centrale cu condensare pe gaz oferă o tehnologie intuitivă adaptivă pe gaz care utilizează resursele mai eficient ca niciodată. Acest lucru vă permite să vă reduceți în mod vizibil consumul de energie, precum și costurile de funcționare - beneficiu pentru mediu, beneficiu pentru dvs. Extensiile de viitor și funcțiile inteligente de control pot contribui, de asemenea, la economisire.

Adaptabilitatea gazelor cu IoniDetect

Confort sporit cu control inteligent

Durabilitate cu Green iQ

Extensii pregătite pentru viitor

Adaptabilitatea gazelor cu IoniDetect

Tehnologie pentru funcționare stabilă

 • Datorită armonizării pieței gazelor, calitatea gazelor va fluctua în viitor
 • Tehnologie orientată spre viitor IoniDetect gestionează automat fluctuațiile viitoare ale calității gazelor
 • Reduceți impactul asupra mediului prin regulatorul de combustie auto-adaptabil - pentru o combustie optimă și curată
 • Asigură întotdeauna utilizarea maximă a energiei și reduce costurile în consecință
 • Cerințe de întreținere mai mici

Confort sporit cu control inteligent

Funcționarea optimă a centralei

 • Control inteligent și intuitiv pe smartphone sau tabletă
 • Datorită conectivității plug-and-play, centrala dvs. este pregătită pentru controlul facil prin aplicație
 • Sistemele de control optimizate permit economii, de ex. prin afișarea consumului
 • Instalatorul dvs. vă poate monitoriza sistemul de la distanță, în conformitate cu cele mai înalte standarde de siguranță
 • Un asistent de echilibrare hidraulică distribuie căldura uniform în întregul sistem - și asigură o temperatură constantă în fiecare încăpere

Durabilitate cu Green iQ

Soluție ecologică

În era schimbărilor climatice, încălzirea durabilă în ceea ce privește reducerea emisiilor de CO2 devine din ce în ce mai importantă.

Soluțiile noastre de încălzire pe gaz oferă numeroase posibilități de extindere cu energii regenerabile, precum solară termică sau PV

Datorită acestor opțiuni, încălzirea dvs. este făcută mai eficientă și mai ecologică - prin economisirea energiei și reducerea emisiilor de CO2.

Extensii pregătite pentru viitor

Luați în considerare energiile regenerabile

 • În era schimbărilor climatice, încălzirea durabilă devine din ce în ce mai relevantă
 • Soluțiile noastre de încălzire pe gaz pot fi extinse ușor cu diferite extensii ale sistemului, cum ar fi energiile regenerabile, de ex. solar, PV
 • Opțiunile flexibile de extensie fac ca încălzirea să fie eficientă și ecologică

Mențineți încălzirea sub control

Un termostat de cameră pentru o temperatură confortabilă sau un control complet al locuinței? Puteți alege între o serie de opțiuni de control al încălzirii - perfect adaptate nevoilor dvs.

Cu sisteme de control pentru compensarea vremii, de exemplu, reduceți semnificativ consumul, deoarece acestea reglează temperatura de alimentare a încălzirii în funcție de temperatura exterioară. Controlerele de sisteme inteligente vă permit să controlați sistemul de încălzire de oriunde și oricând - prin intermediul aplicației de pe smartphone sau tableta. Acestea vă oferă posibilitatea de a vă monitoriza consumul individual și, în consecință, de a genera și mai multe economii.

Controlul temperaturii camerei - setați-vă temperatura pentru confort individual

 • Soluție de control confortabilă pentru apartamente cu un singur circuit de încălzire
 • Manevrare intuitivă atât acasă, cât și din mers - cu aplicația MyVaillant
 • Prin adăugarea unui senzor exterior se poate adapta la vreme
 • Noul design plat se integrează fără efort în fiecare cameră

Controlul sistemului - o soluție de control adaptată la vreme pentru sistemul dvs. de încălzire

 • Monitorizați în mod convenabil până la nouă circuite de încălzire - atât acasă, cât și pe drum, prin intermediul aplicației
 • Integrare convenabilă în sistemele de smart home (Google Home, Amazon Echo, Apple HomeKit)
 • Manipulare intuitivă datorită designului și conceptului de control uniform al interfeței aparatului
 • Opțiunea de modernizare cu energii regenerabile, cum ar fi energia solară sau fotovoltaică
 • Designul de înaltă calitate se integrează perfect în spațiile de locuit contemporane

Costurile încălzirii pe gaz

Costuri mici de investiții

Indiferent dacă înlocuiți centrala veche sau căutați un sistem de încălzire pentru noua construcție - cu o centrală în condensare pe gaz, alegeți o tehnologie de viitor. Nu este doar dovedit de-a lungul anilor, îmbunătățit continuu și, prin urmare, foarte fiabil, ci are și un alt beneficiu semnificativ: costurile de achiziție și instalare sunt relativ mici - în special în comparație cu încălzirea cu ulei.

Desigur, achiziționarea unui nou sistem de încălzire este întotdeauna o investiție, dar datorită eficienței mai mari a centralelor moderne cu condensare pe gaz, veți economisi costuri de funcționare pe termen lung.

Costurile individuale totale pentru încălzirea dvs. sunt alcătuite, în mod natural, din diverși factori: prețul pentru noua centrală în sine și cel al extinderilor ulterioare sunt desigur decisive. Centralele murale, de exemplu, sunt mai ieftine decât centralele de pardoseală.

Pentru a obține un calcul al costurilor adaptat individual cazului dvs., vă rugăm să contactați unul dintre partenerii noștri.

Costuri de funcționare individuale

Costurile de funcționare ale noii dvs centrale în condensare pe gaz depind de mulți factori diferiți și de situația dvs. din locuință: dimensiunea spațiului dvs. de locuit, izolarea termică a clădirii și furnizorul de gaz. Desigur, consumul individual este, de asemenea, foarte relevant.

Deoarece interfața îmbunătățită a noilor noastre produse oferă transparență maximă, erorile sistemului pot fi diagnosticate și rezolvate mai repede ca niciodată. Atât efortul de întreținere, cât și costurile sunt astfel reduse.

Un lucru este sigur, însă: datorită eficienței ridicate, costurile unui nou sistem de încălzire pe gaz se amortizează pe termen lung. În combinație cu energiile regenerabile, este și mai eficient și economic.

Bine de știut: Pentru a economisi și mai multă energie, puteți extinde sistemul dvs., de exemplu cu un controler care permite programe de timp pentru reducerea temperaturii atunci când nu sunteți acasă.

Obțineți sfaturi despre sistemul cu condensare pe gaz potrivit

Cum se face instalarea unui sistem de încălzire pe gaz?

Ca principiu, ar trebui să consultați unul dintre partenerii noștri autorizați atunci când vă planificați sistemul de încălzire pe gaz. De asemenea, vă recomandăm să lucrați cu o companie specializată calificată pentru implementare. În funcție de produsul ales și de situația dvs. actuală, o instalare poate fi finalizată în doar câteva zile.

Costul total este, desigur, format din prețul produsului selectat și extensii opționale, pe de o parte, și costul instalației în sine, pe de altă parte. Cu toate acestea, oricât de extinsă devine instalarea noului tău sistem de încălzire cu gaz, un lucru este cert: atât timpul investit, cât și efortul financiar sunt relativ reduse.

Găsiți noua centrală potrivită nevoilor dumneavoastră

Construcții noi

Dacă aveți nevoie de încălzire eficientă și fiabilă, tehnologia de condensare pe gaz este întotdeauna o alegere bună. Vă puteți conecta în mod convenabil la rețeaua de gaz existentă și - în combinație cu energiile regenerabile - puteți genera și mai multe economii.

Modernizare

Modernizarea este importantă atât pentru dumneavoastră, cât și pentru mediu. Nu numai că puteți maximiza eficiența și, prin urmare, reduceți costurile de încălzire cu până la 30% - alegând cele mai noi tehnologii, creșteți economiile de energie și confortul individual în același timp.

Înlocuire

Înlocuirea centralei vechi este o investiție relativ mică, care se va amortiza de-a lungul anilor. Pentru că, datorită celei mai noi tehnologii, centralele noastre funcționează mai eficient și reduc costurile de încălzire cu până la 30%.

Componentele suplimentare vă îmbunătățesc sistemul pe gaz

Produsele noastre funcționează în echipă. Le place să lucreze și să comunice într-un sistem, de ex. cu ventilație controlată a spațiului de locuit sau cu un sistem fotovoltaic. Deci, dacă doriți să utilizați și mai multe energii regenerabile - nicio problemă. Toate dispozitivele Vaillant sunt ușor de instalat și pot fi extinse după cum este necesar.

Generați-vă propria energie electrică

O soluție foarte economică este combinarea unei pompe de căldură cu un sistem fotovoltaic. Electricitatea folosită de pompa de căldură va fi preluată de la soare.

Obțineți căldura gratuit de la soare

Sistemele solare sunt perfect potrivite pentru încălzire și pregătirea apei calde.

Creșteți-vă cota de energie regenerabilă și economisiți cheltuielile cu încălzirea.

Control inteligent

Monitorizați și reglați ușor sistemul de încălzire. Setați-vă temperatura pe dispozitivul dvs. de încălzire sau prin intermediul smartphon-ului sau a tabletei, confortabil de oriunde și economisiți energie. Control perfect printr-un singur controler de sistem.

Aveți nevoie de mai multe informații?

Aici puteți găsi răspunsuri la întrebări frecvente. În plus, partenerii noștri sunt bucuroși să vă ajute.