Gaseste 
Gaseste un magazin

Pompele de căldură - încălzire eficientă la prețuri accesibile, cu energie din mediul înconjurător

Contactați-ne

Pompele de căldură nu reprezintă doar un sistem de încălzire eficient și durabil, ci și o alternativă ecologică la energia fosilă. Pompele de căldură folosesc energia din aer, sol sau apă și o transformă în energie de încălzire. În cele ce urmează, vă vom oferi răspunsul la cele mai importante întrebări:

„Cum funcționează o pompă de căldură?” „Care sunt avantajele utilizării unui sistem de încălzire cu pompă de căldură?” „Care sunt costurile legate de instalarea și funcționarea unei pompe de căldură?” „Care sunt alte aspecte care trebuie luate în considerare?”

Am adunat toate informațiile referitoare la pompele de căldură și le-am pus împreună într-un mod ușor de înțeles.

Pompele de căldură au multe avantaje

Sustenabile

Ecologice datorită utilizării energiei obținute din aer, sol sau apă.

Economice

Pompele de căldură folosesc energie regenerabilă în mod natural din aer, astfel încât puteți economisi bani la facturile de combustibil.

Independente

Creșterea prețurilor la energia fosilă nu are niciun efect asupra costurilor de exploatare. Cu pompele de căldură nu veți resimți majorările de prețuri.

Confortabile

Oferă un confort optim pentru încălzire, răcire, apă caldă și pot crea o asociere ideală cu sistemele solare.

Cum funcționează o pompă de căldură?

Principiu de funcționare

Încălzire

Răcire

Apă caldă

Principiu de funcționare

Principiu de funcționare

Principiul de funcționare al pompei de căldură explicat pe scurt: folosește căldura din aer, sol, apă subterană și o transformă în energie de încălzire pentru a putea fi folosită în interiorul casei. Nu are nevoie decât de energie electrică. O pompă de căldură medie are nevoie de aproximativ 1 kilowatt-oră de energie electrică pentru a genera 4 kilowați-oră de energie pentru încălzire - ceea ce înseamnă că plătiți doar un kilowat-oră și primiți trei gratuit. Dar pompa de căldură poate face mai mult decât să dea căldură: vara poate să vă și răcorească apartamentul sau casa.

Urmăriți videoclipul din partea stângă pentru a vă convinge cum răcește pompa de căldură.

Încălzire

Încălzirea cu ajutorul unei pompe de căldură

La încălzire, pompa de căldură funcționează la fel ca un frigider: în timp ce frigiderul extrage căldura din interior și o disipează către exterior, pompa de căldură extrage energia termică din mediu, o transformă în energie de încălzire și o transferă în interiorul clădirii. Face acest lucru prin absorbția căldurii din mediu într-un sistem de țevi prin care temperatura este mai scăzută decât temperatura de curgere a agentului termic exterior. Căldura din mediu este utilizată pentru vaporizarea agentului termic. Acest abur este comprimat în așa-numitul compresor al pompei de căldură. Prin acest proces temperatura crește și mai mult până când căldura aburului este transferată în cele din urmă în circuitul de încălzire al clădirii.

Răcire

Răcirea cu ajutorul unei pompe de căldură

O pompă de căldură poate funcționa și ca un aparat de aer condiționat și poate fi utilizată pentru răcirea casei sau a apartamentului. Acest lucru se poate face în două moduri diferite, în funcție de tipul de pompă de căldură:

Răcirea aerului în cazul unui sistem de încălzire în pardoseală:

În mod ideal, o pompă de căldură funcționează cu un sistem de încălzire cu panouri, adică încălzire prin pardoseală sau perete - deoarece aceste sisteme sunt deja prezente în majoritatea clădirilor noi. Temperatura din încăperi poate fi scăzută cu aproximativ 3° C, aerul de aici fiind menținut la temperatură plăcută. Acest lucru este de obicei suficient pentru a păstra o temperatură plăcută în încăperile din casă.

Răcirea aerului cu un ventiloconvector:

La sistemele de încălzire cu radiatoare, temperatura poate fi scăzută cu ajutorul unui ventiloconvector, de exemplu sub acoperiș sau în dormitor. În acest fel, se poate ajunge chiar și la temperaturi mai scăzute în cameră - comparabile cu cele atinse cu ajutorul unui sistem de aer condiționat. Pot fi combinate atât cu încălzirea prin pardoseală, cât și cu radiatoarele.

Aflați mai multe

Apă caldă

Apa caldă cu ajutorul unei pompe de căldură

Un sistem de încălzire cu pompă de căldură este utilizat în combinație cu un rezervor de apă caldă. Vaillant oferă rezervoare separate pentru a oferi cel mai înalt grad de confort pentru apa caldă. De asemenea, oferim soluții complete în care rezervorul de apă caldă este deja integrat în sistemul pompei de căldură. Soluțiile oferă un confort suficient pentru apa caldă.

Surse de energie ale unei pompe de căldură

Energie din aer

Utilizarea energiei din aer prin intermediul unei pompe de căldură este cea mai rentabilă dintre toate cele trei opțiuni. Nu sunt necesare aprobări suplimentare, nici lucrări de forare profundă și excavare. Chiar și atunci când temperatura exterioară scade până la -25 ° C, pompa de căldură poate produce căldură pentru încălzire. Aici se aplică următoarea regulă: cu cât temperatura exterioară este mai mare, cu atât pompa de căldură funcționează mai eficient.

Energie din sol

Stratul superior al pământului este încălzit de radiația solară continuă, rezultând temperaturi de aproximativ 10 ° C la 10 până la 15 metri sub suprafața pământului, inclusiv în timpul iernii. Folosind senzori de sol sau colectoare de suprafață, pompa de căldură produce căldură de la sol pentru a încălzi clădirea. Acest tip de pompă de căldură implică săparea unei gropi în pământ sau instalarea unui sistem de conducte de aproximativ două ori mai mare decât spațiul de locuit.

Costurile cu pompele de căldură

Dacă luați în considerare posibilitatea de a achiziționa o pompă de căldură, vă veți pune probabil această întrebare importantă: Ce costuri implică? Principalele costuri sunt probabil costurile de achiziție și costurile de instalare. Apoi urmează costurile de funcționare, adică costul energiei electrice pentru ca sistemul să funcționeze. În ceea ce privește toate sistemele de încălzire, trebuie să luați în calcul și o sumă pentru costurile de întreținere.

În ceea ce privește achiziția și dezvoltarea, pompa de căldură cu sursă aer este de obicei cea mai accesibilă opțiune. În ceea ce privește pompele de căldură cu sursă sol, trebuie să vă așteptați la costuri mai mari din cauza lucrărilor de excavare necesare. Pentru achiziționarea și instalarea unei pompe de căldură cu sursă apă, trebuie să construiți un sistem elaborat de puțuri care este destul de costisitor.

Sfatul nostru: La clădirile noi, o pompă de căldură geotermală este probabil cea mai „utilă”, deoarece lucrările de excavare/construcție se fac în același timp. În acest caz, cele mai potrivite sunt sistemele noastre flexoTHERM exclusive și flexoCOMPACT exclusive.

Costurile cu energia electrică depind de vechimea și dimensiunile locuinței, de numărul de persoane din gospodărie, de tarifele de energie electrică, de locația geografică și multe altele. Un sfat important: Multe companii de utilități oferă tarife foarte avantajoase pentru funcționarea pompelor de căldură.

Dacă doriți un calcul exact al costurilor pentru pompa dvs. de căldură, cel mai bine este să luați legătura cu compania care o va instala, care va parcurge toate punctele pas cu pas împreună cu dvs.

Planificarea achiziției unei pompe de căldură

În primul rând și cel mai important: Odată ce ați luat hotărârea de a instala o pompă de căldură, solicitați întotdeauna sfatul unei companii specializate. Mai întâi trebuie să vă consultați cu un specialist în legătură cu tipul de soluție de pompă de căldură care poate fi instalată sau a cărei instalare se recomandă în cazul dvs. În funcție de sursa de energie pe care o alegeți, trebuie să aflați care sunt caracteristicile sale unice.

Ați dori să stați de vorbă cu un specialist în pompe de căldură?

Suntem bucuroși să vă ajutăm!

Modernizarea cu ajutorul unei pompe de căldură

Puteți planifica instalarea unui sistem de încălzire cu pompă de căldură în clădiri noi încă de la început, dar modernizarea sistemului dvs. de încălzire cu o pompă de căldură este foarte recomandată şi la clădirile vechi. Vaillant oferă soluții care permit pompelor de căldură să funcționeze atât cu încălzire prin pardoseală, precum și cu radiatoare. Acest lucru se datorează faptului că încălzirea prin pardoseală este un sistem de încălzire prin panou, ceea ce înseamnă că, datorită suprafeței mai mari a radiatorului, aveți nevoie de o temperatură de curgere mai mică când sistemul este în funcțiune. Prin urmare, pompa de căldură trebuie să funcționeze mai puțin, fiind astfel mai eficientă.

Înlocuirea sistemelor de încălzire cu motorină este deosebit de utilă, deoarece nu mai există miros de motorină, câștigaţi spațiul unde era instalat boilerul și economisiți bani din costurile de funcționare.

În general, modernizarea cu o pompă de căldură implică mai multe lucrări pentru dvs., mai ales dacă ați optat pentru o pompă de căldură cu sursă sol sau cu sursă apă. Cu toate acestea, nu trebuie să uitați că veți avea costuri de operare semnificativ mai mici de acum înainte și nu veți mai depinde de energia fosilă. În plus, prin utilizarea unui sistem de încălzire cu pompă de căldură, veți încălzi locuința într-un mod ecologic și veți conserva în același timp resursele naturale.

Sisteme hibride cu pompe de căldură și sisteme compatibile

În casele multifamiliale, sistemele hibride de încălzire contribuie la satisfacerea cerințelor ridicate de încălzire. În locuințele unifamiliale, sistemele hibride sunt de obicei utilizate în timpul renovării pentru a extinde sistemele de încălzire existente, care încă sunt în funcțiune. Dacă există o cerere mare de apă caldă într-o casă de sine stătătoare, sistemul poate fi configurat astfel încât gazul să furnizeze apă caldă și pompa de căldură să facă încălzirea.

Acționare inteligentă a pompei de căldură

Acționare inteligentă și confortabilă a pompei dvs. de căldură.

Încălzire gratuită direct de la soare

Sistemele solare de încălzire sunt ideale pentru încălzirea auxiliară și pentru prepararea apei calde menajere.

Sistem de ventilație pentru un climat sănătos la interior

Sistemul de ventilație furnizează aer sănătos și, în același timp, vă ajută să aveți costuri mai mici cu încălzirea.