Costurile cu pompele de căldură
Dacă luați în considerare posibilitatea de a achiziționa o pompă de căldură, vă veți pune probabil această întrebare importantă: Ce costuri implică? Principalele costuri sunt probabil costurile de achiziție și costurile de instalare. Apoi urmează costurile de funcționare, adică costul energiei electrice pentru ca sistemul să funcționeze. În ceea ce privește toate sistemele de încălzire, trebuie să luați în calcul și o sumă pentru costurile de întreținere.
În ceea ce privește achiziția și dezvoltarea, pompa de căldură cu sursă aer este de obicei cea mai accesibilă opțiune. În ceea ce privește pompele de căldură cu sursă sol, trebuie să vă așteptați la costuri mai mari din cauza lucrărilor de excavare necesare. Pentru achiziționarea și instalarea unei pompe de căldură cu sursă apă, trebuie să construiți un sistem elaborat de puțuri care este destul de costisitor.
Sfatul nostru: La clădirile noi, o pompă de căldură geotermală este probabil cea mai „utilă”, deoarece lucrările de excavare/construcție se fac în același timp. În acest caz, cele mai potrivite sunt sistemele noastre flexoTHERM exclusive și flexoCOMPACT exclusive.
Costurile cu energia electrică depind de vechimea și dimensiunile locuinței, de numărul de persoane din gospodărie, de tarifele de energie electrică, de locația geografică și multe altele. Un sfat important: Multe companii de utilități oferă tarife foarte avantajoase pentru funcționarea pompelor de căldură.
Dacă doriți un calcul exact al costurilor pentru pompa dvs. de căldură, cel mai bine este să luați legătura cu compania care o va instala, care va parcurge toate punctele pas cu pas împreună cu dvs.