Gaseste 
Gaseste un magazin

Tehnologia viitorului pentru încălzit:

pompe de căldură de la Vaillant

Mai mult confort și încălzire cu energie din natură

Vrei să te încălzești într-un mod care protejează mediul și economisește energie și bani? Cu un sistem care protejează resursele naturale, deoarece folosește exclusiv energie regenerabilă, în loc de energii fosile? Cu pompele de căldură de la Vaillant, alegi un sistem de încălzire pregătit pentru viitor.

Bine de știut: Politicile de mediu sunt în favoarea pompelor de căldură.

De ce pompele de căldură sunt o soluție optimă

 • Economisire de energie și de costuri
 • Funcționare silențioasă
 • Sigure și fiabile
 • Legată în rețea și extensibilă
 • Nivel ridicat de confort

Ce pompă de căldură îmi satisface necesitățile?

 • Pompe de căldură în clădiri noi
 • Pompe de căldură în clădiri renovate
 • Pompele de căldură Vaillant - privire rapidă
 • Pompe de căldură în sistem
 • Tehnologia pompei de căldură

Cum îmi iau pompa de căldură?

 • În trei pași simpli
 • Parteneri Vaillant în apropierea ta
 • Despre Vaillant

De ce pompele de căldură sunt o soluție optimă

Economisire de energie și de costuri

Economisire de energie și de costuri

Căldura de la soare este stocată în aer, în pământ și în pânza freatică. O pompă de căldură folosește această energie din exterior - pentru interior. Cu o medie de numai 25% energie electrică, produce 100% energie termică – din care 75% este căldură gratuită din mediu!

 • Colectează singur puterea pentru pompa ta de căldură
  E și mai economic atunci când combini o pompă de căldură cu un sistem fotovoltaic - pentru că generezi foarte ușor electricitatea pentru pompa de căldură, convertind lumina soarelui.

Funcționare silențioasă

Pompele Vaillant sunt printre cele mai silențioase de pe piață.

Nivelul scăzut de zgomot permite ca unitatea exterioară a unei pompe de căldură Vaillant să fie instalată fără probleme chiar în complexe de locuințe din orașe, cu restricții serioase în ceea ce privește zgomotul.

Sigure și fiabile

Există o concepție greșită persistentă că tehnologia pompelor de căldură nu este încă dezvoltată complet. Dar știați că primele pompe de căldură au fost date în folosință cu peste 100 de ani în urmă? De atunci, acestea au cunoscut o dezvoltare continuă și au devenit una din cele mai sigure și mai fiabile tehnologii pentru încălzit din toată lumea.

Conectată și extensibilă

Pompele noastre de căldură joacă în echipă Le place să lucreze și să comunice într-un sistem, e.g. cu o ventilație controlată a spațiului de locuit sau cu un sistem fotovoltaic. Așadar, dacă doriți să folosiți mai multe energii regenerabile - nicio problemă. Toate dispozitivele Vaillant sunt ușor de instalat și pot fi extinse conform necesităților. Și datorită interfeței eBUS, totul poate fi reglat convenabil și controlat printr-un singur controller de sistem. Aflați mai multe despre soluțiile de sistem inteligente Vaillant aici.

Nivel ridicat de confort

Pompele de căldură Vaillant stabilesc standarde pentru confortul casei. Acestea asigură confortul căldurii și al apei calde pe tot parcursul anului, iar în timpul verii asigură un climat interior plăcut în orice moment, prin intermediul funcției de răcire controlate automat.

 • La fel de convenabil: funcționarea lor Indiferent dacă folosiți un sistem de pompe de căldură sau dacă administrați un sistem complet de încălzire folosind fotovoltaice și ventilație controlată - cu aplicația multiMATIC, ușor de înțeles, totul poate fi controlat în mod convenabil de pe smartphone sau tabletă, de pe canapea sau din mers. În plus, puteți să vă setați profilurile personale și să alegeți să primiți sfaturi pentru optimizarea consumului.
 • Și mai important: răcirea în timpul veriiPompele de căldură Vaillant asigură întotdeauna temperaturi confortabile în casă - chiar și atunci când căldura verii devine de nesuportat. În funcție de căldura din mediu folosită (aer, pământ, apă) și de performanța dorită, pompa ta de căldură Vaillant poate să răcească activ sau pasiv.

Răcire activă

În modul de răcire activă, pompa de căldură funcționează în mod inversat. Aceasta înseamnă că pompa de căldură răcește apa de încălzire care circulă prin sistem sau prin încălzirea din podea. Apa absoarbe căldura din casă și o duce în exterior. Asdtfel, clădirea servește drept sursă de căldură și vă răcește locuința cu aproximativ 3°C.

Răcire pasivă

Răcirea pasivă se poate realiza numai cu pompele cu sursă de apă și de pământ. În timp ce, în procesul de răcire activă, pompa de căldură reduce temperatura unei case, circuitul de răcire al pompei de căldură este oprit în timpul răcirii pasive. Căldura casei este transferată în sol direct prin circulația căldurii și a lichidului, cu ajutorul unei pompe de circulare. Solul are o temperatură de aproximativ 10°C. Acest mod de răcire naturală consumă foarte puțină energie.

Ce pompă de căldură îmi satisface necesitățile?

Pompe de căldură în clădiri noi

O clădire nouă bine izolată necesită puțină căldură. Într-o construcție nouă este instalat adesea un sistem de încălzire prin podea; astfel, chiar și clădirile cu temperaturi scăzute pot fi încălzite și răcite eficient - ideal pentru sistemele de încălzire care folosesc pompe de căldură.

Pompe de căldură în clădiri renovate

Pompele de căldură pot să funcționeze eficient și să fie utile chiar și în clădiri vechi - mai ales în cazul renovării cu optimizare energetică și cu utilizarea de sisteme de încălzire prin podea în loc de calorifere. Ca regulă generală, cu cât este mai mare gradul de modernizare, cu atât este mai recomandată utilizarea unei pompe de căldură. Un sistem hibrid de pompe de căldură și boilere cu condensare de gaz oferă și o siguranță și o eficiență energetică ridicate.

Pompele de căldură Vaillant - privire rapidă

Fie că e vorba de o construcție nouă sau de o renovare - gama noastră de pompe de căldură este potrivită pentru utilizarea de diferite surse de căldură și pentru diferite dimensiuni de clădire.

Utilizare flexibilă a tuturor surselor de căldură

În mod normal, o pompă de căldură este proiectată pentru o anumită sursă de mediu - aer, pământ sau pânză freatică. Din punct de vedere tehnic, produsul nostru flexoTHERM exclusive este o pompă de căldură cu sursă din pământ. În combinație cu diferiți colectori, poate fi extinsă și poate deveni fie o pompă de căldură cu sursă din aer, fie o pompă de căldură cu sursă din apă.

Pompele de căldură flexoTHERM exclusive

Abia audibile, foarte eficiente și controlabile prin smartphone/tabletă: nu numai că flexoTHERM exclusive poate să folosească toate sursele de căldură în mod flexibil, însă funcționarea sa deosebit de eficientă economisește și în privința costurilor cu energia. Produsul poartă eticheta Vaillant Green iQ și este potrivită pentru locuințele pentru o singură familie, precum și pentru locuințele cu mai multe gospodării.

Mai multe despre flexoTHERM exclusive.

Pompa de căldură flexoCOMPACT exclusive cu cilindru integrat de stocare

Mai mult confort cu apa caldă: pompa de căldură și cilindrul de stocare sunt integrate într-o unitate compactă. Și produsul flexoCOMPACT exclusive utilizează toate sursele de căldură și economisește în privința costurilor cu energia.

Mai multe despre flexoCOMPACT exclusive cu cilindru integrat de stocare.

Sursa de căldură: aerul exterior

Pompele de căldură cu sursă de aer sunt simplu și ieftin de instalat.

Pompa de căldură cu sursă de aer aroTHERM

Pompa de căldură cu confort permanent pentru gospodăriile pentru o singură familie poate fi instalată simplu, rapid și ieftin în exterior. Aceasta poate să încălzească și să răcească interiorul casei și să încălzească apa.

Cilindrul de stocare din interior ocupă și el spațiu puțin.

Mai multe despre aroTHERM

Pompă de încălzire cu apă caldă aroSTOR

Noua pompă de căldură cu apă caldă aroSTOR, foarte eficientă și extrem de silențioasă, este soluția versatilă pentru încălzirea apei în mod flexibil și prietenos pentru mediu în gospodăriile cu o singură familie. Aceasta colectează energia pentru încălzirea apei din aerul exterior înconjurător.

Mai multe despre aroSTOR

Sursă de căldură: pământ

În funcție de compoziția solului și de dimensiunile proprietății, pompele de căldură cu sursă de pământ colectează căldura din pământ prin intermediul unui senzor de pământ sau al unui colector din pământ. Dacă acest lucru implică și contactul cu stratul de pânză freatică, este necesară o autorizație.

Pompa de căldură cu sursă din pământ geoTHERM 22 kW

Debitul mare de căldură al pompei de căldură geoTHERM face din aceasta alegerea perfectă pentru proiectele de construcții mai mari, cum ar fi casele cu mai multe gospodării. Sistemul este reglat în mod foarte eficient datorită controllerului de echilibru energetic controlat meteorologic.

Mai multe despre geoTHERM de la 22 kW

Pompa de căldură geoTHERM 3 kW cu sursă din pământ

Noua pompă de căldură montată pe perete geoTHERM 3KW asigură încălzire și apă caldă, precum și răcire pasivă în timpul verii. Este potrivită pentru casele pasive sau cu energie scăzută, sau pentru casele cu mai multe gospodării, în care fiecare unitate de locuit este echipată cu o pompă geoTHERM 3 kW.

Mai multe despre geoTHERM 3 kW

Imagine de produs - componenta interioară a produsului Vaillant geoTHERM 3kW

Pompele de căldură cu sursă de apă folosesc căldura din pânza freatică, luată și apoi returnată în ciclul natural în acest scop. Pentru aceasta este nevoie de o autorizație oficială. În unele cazuri se pot utiliza și puțurile de apă existente. Pompa de încălzire Vaillant potrivită este flexoTHERM exclusive/flexoCOMPACT exclusive în combinație cu un colector din pânza freatică.

Mai multe despre flexoTHERM exclusive

Mai multe despre flexoCOMPACT exclusive cu cilindru de stocare integrat

Pompe de căldură recomandate pentru cerințele tale

ScopeHeatingHot WaterCooling optionAir sourceGround sourceWater sourceProduct
Single-, Two-family houseflexoTHERM
exclusive
Single-, Two-family house
integrated
cylinder
flexoCOMPACT
exclusive
Single-, Two-family house  aroTHERM
Single-, Two-family house    aroSTOR

Multi-family house,
commercial building with central heating
  geoTHERM
22-46 kW
Multi-family houses with decentral heating  geoTHERM
3 kW
Low energy houses  geoTHERM
3KW
Toate pompele de căldură pot fi integrate în sisteme hibrid.

Tehnologia pompei de căldură

Toate pompele de căldură funcționează pe principiul unui frigider - cu diferența că procesul de răcire este inversat. În timp ce un frigider dă căldura din interior mediului înconjurător, o pompă de căldură transferă căldura din exterior în interior. Împreună cu funcția lor de încălzire, pompele de căldură de la Vaillant pot să și răcească clădirea în timpul verii.

 • Căldură din exterior - pentru interior
  Căldura de la soare este stocată în aer, în pământ și în pânza freatică. O pompă de căldură folosește aceste surse extrăgând această energie din mediu și ridicând-o la nivelul cerut pentru încălzirea casei. Avem pompa de încălzire potrivită pentru fiecare sursă de căldură.

Pompe de căldură în sistem

În combinație cu componentele de sistem corespunzătoare, pompele noastre de căldură pot fi extinse în moduri versatile, e.g. cu sisteme solare pentru a sprijini încălzirea apei și/sau a spațiilor interioare, cu un sistem fotovoltaic ce produce electricitate pentru pompa de căldură sau cu ventilație controlată. Toate reglate perfect prin intermediul unui singur controller de sistem.

Exemple de sisteme extinse

Sistem de ventilație recoVAIR

Unitate aroVAIR în diferite versiuni

Randamentul maxim al energiei regenerabile cu sistemul fotovoltaic auroSTEP

Folosiți soarele pentru a vă genera propria energie electrică. Până la 30% din necesarul dumneavoastră de energie electrică poate fi acoperit cu un sistem fotovoltaic.

Vă recomandăm: sistemul nostru solar auroSTEP.

Modul internet Vaillant VR 920

Controller sistem multiMATIC 700

Colector auroTHERM cu plăci plate

Cum îmi iau pompa de căldură?

În trei pași simpli

Planificarea

Comerciantul tău expert Vailant va discuta cu tine ce pompă de căldură se potrivește cel mai bine nevoilor tale, dacă are sens să îți extinzi sistemul și ce subvenții poți primi. Sau vizitează un showroom Vaillant și dă-ne voie să te consiliem - fără nicio obligație.

Contactează-ți instalatorul

Descoperă

Vrei să afli mai multe despre o anumită temă, sau să afli mai multe despre pompele noastre de căldură? Aici vei găsi toate fișierele de descărcat actuale despre tehnologia pompelor de căldură și despre produsele noastre.

Broșură pompe de căldură

Modernizarea încălzirii

Încălzirea în construcție nouă

Despre Vaillant

Vaillant este o marcă cu peste 140 de ani de experiență în tehnologii de încălzire și dezvoltăm pompe de căldură de 40 de ani. Cu noi, poți să te bazezi pe:

 • O garanție extinsă de 5 ani (specific pentru fiecare țară) pentru fiecare pompă de căldură Vaillant
 • Până la 10 ani garanție materială pentru compresor
 • Servicii cuprinzătoare, e.g. consultanță, servicii subsidiare, service clienți și multe altele
 • Cea mai mare economie și fiabilitate de sistem
 • Parteneri experți Vaillant selectați