Browserul dvs. este învechit

Nu acceptăm browserul dvs. învechit. Actualizați-vă browserul sau comutați la alt browser pentru o experiență mai bună.

Temperatura ideală a camerei: Asigurați un climat interior plăcut.

Impactul temperaturii camerei dvs. Mai mult decât un simplu confort.

Stabilirea temperaturii ideale a camerei pare ușoară, deoarece preferințele personale sunt cele care contează cel mai mult. Cu toate acestea , există mai multe aspecte de luat în considerare dacă doriți să faceți acest lucru corect - de la protejarea sănătății, bunăstării și performanței dumneavoastră, la consumul și cheltuielile de energie și până la conservarea mobilierului și a structurii clădirii în sine! Pe această pagină, veți găsi un rezumat compact al factorilor cheie în controlul temperaturii încăperilor.

Climatul interior ideal și beneficiile acestuia Care este temperatura ideală a camerei?

Temperatura medie obișnuită în locuință este cuprinsă între 18 și 22 °C, în funcție de standardele locale și de încăperile în cauză. Ca regulă generală, aceasta se măsoară la 75 cm deasupra solului, iar temperatura noastră obișnuită de confort se situează la 20 °C. Dar temperatura ideală a camerei oferă mult mai mult.

 • Bun pentru sănătatea și proprietatea dumneavoastră.

  Setarea temperaturii perfectă a încăperilor nu numai că vă face să vă simțiți bine - vă susține bunăstarea fizică și mentală, vă întărește performanța la ambele niveluri și promovează un somn profund și odihnitor. În plus, temperatura potrivită a camerei minimizează riscurile de formare a mucegaiului.
 • Echilibrul între confort și costuri.

  Impactul simplei schimbări de temperatură cu un grad în casa dumneavoastră este remarcabil: Trecerea de la 21 la 20 °C poate reduce costurile de energie cu până la 6%. Datorită sistemelor moderne de încălzire cu soluții de control inteligente, astfel de economii pot fi realizate chiar și în timp ce vă mențineți confortul!
 • Obținerea umidității optime.

  Umiditatea este considerată ideală între 40 și 60% la o temperatură a camerei de 20 °C. Depășirea sau scăderea sub acest interval procentual poate avea efecte negative grave asupra clădirilor și a locuitorilor acestora.
 • Efectele unei umidități inferioare/superioare celei ideale.

  Umiditatea de peste 60% favorizează formarea mucegaiului, care poate fi dăunător atât pentru sănătatea dumneavoastră, cât și pentru structura clădirii. O umiditate sub 40% poate duce la deshidratare și iritarea ochilor și a membranelor mucoase, facilitând instalarea virușilor și a bacteriilor.

Temperaturi ideale pentru fiecare cameră Recomandat de experți. Aprobat de milioane de oameni.

Atunci când ne gândim la temperatura ideală a unei camere, ne gândim în primul rând la camera de zi. Dar pentru alte încăperi, temperaturile diferite pot avea mult sens - și, din nou, sistemele moderne de încălzire oferă un control perfect asupra gestionării diferitelor cerințe de temperatură pentru fiecare cameră în parte.

O altă cameră în care totul depinde de obiceiurile personale: Dacă de obicei vă place să faceți dușuri și băi fierbinți, este posibil să preferați o temperatură mai ridicată în baie, deoarece temperatura obișnuită de 20 °C poate părea mai rece decât este în realitate.În schimb, dacă apa rece este mai degrabă elementul dumneavoastră sau cel puțin dacă vă încheiați dușurile cu o clătire rece, 18-19 °C vă va părea confortabil de caldă.

Cu excepția condițiilor meteorologice extreme, 18 °C este, de obicei, o temperatură suficientă pentru bucătării, deoarece nu aveți tendința de a petrece prea mult timp acolo oricum. Aceasta înlocuiește, de asemenea, temperatura camerei cu ajutorul cuptorului și a aparatelor de gătit.

În timpul zilei, 18-20 °C sunt ideale pentru bebeluși, dar: Căldura de la radiatoare se ridică. Prin urmare, asigurați-vă că atingeți temperatura recomandată chiar și la nivelul podelei cât timp copilul dumneavoastră este la vârsta de a se târî. Noaptea, 16° până la 19 °C sunt optime pentru somnul liniștit și odihnitor al bebelușului dumneavoastră. Condiția prealabilă pe timp de zi și de noapte este,bineînțeles, ca întotdeauna să vă îmbrăcați copilul în mod corespunzător pentru situația respectivă.

Încălzire în funcție de anotimpuri Încălzire eficientă de-a lungul anotimpurilor.

Cuplu care stă pe canapea și bea ceai

De obicei, temperatura medie de confort în încăperi rămâne la aproximativ 20 °C pe tot parcursul anului. Cel mai bun mod de a ajunge acolo, însă, depinde foarte mult de sezonul respectiv și necesită măsuri complet diferite.

Mențineți temperaturi ideale în cameră pe timp de iarnă.

În timpul iernii, există în mod natural o cerere crescută de căldură pentru confort. Iar înghețul poate deteriora, de asemenea, structura clădirii. Încălzirea întregului spațiu de locuit, inclusiv a spațiilor de depozitare și a camerelor de hobby, cel puțin la nivelul de protecție împotriva înghețului, joacă un rol vital în acest sens, deoarece:

 • Împiedică înghețarea țevilor de încălzire
 • Evită formarea mucegaiului din cauza umidității neevaporate în încăperile neîncălzite
 • Împiedică răcirea pereților și menține astfel cererea de energie în încăperile adiacente

Păstrați răcoarea în timpul lunilor de vară.

Pe de altă parte, în timpul verii, temperatura camerei de aproximativ 20 °C tinde să fie mai degrabă depășită decât scăzută. Aerul condiționat ajută în mod eficient la menținerea unei temperaturi confortabile a încăperilor, dar achiziționarea și funcționarea acestuia provoacă costuri suplimentare care pot fi ușor evitate:

 • Când nu sunteți acasă, întunecați camerele în timpul zilei
 • Dacă temperatura exterioară este mai ridicată decât cea interioară, țineți ferestrele închise
 • Ventilația încrucișată funcționează cel mai bine: deschideți fie 2 ferestre, fie 1 fereastră și 1 ușă exterioară

Utilizarea pe timp de noapte: scăderea temperaturilor Ar trebui să reduceți temperatura din cameră pe timp de noapte?

Tatăl și copilul se uită pe o tabletă

Nu există un răspuns general la întrebarea dacă scăderea temperaturii din cameră pe timp de noapte reduce sau crește consumul de energie. Pe de o parte, oprirea încălzirii reduce cererea de energie pe timp de noapte. Dar, pe de altă parte, este nevoie de mai multă energie pentru a readuce camerele la temperaturi confortabile dimineața. Faptul că economiile de energie pe timp de noapte depășesc sau nu această cerere crescută depinde de mai multe aspecte. Un factor important este izolarea clădirii: Cu cât aceasta este mai bună, cu atât casa rămâne mai caldă peste noapte.

În cazul încălzirii prin pardoseală, reducerea nocturnă a temperaturii poate chiar crește cheltuielile de energie , deoarece încălzirea unei suprafețe mari de podea necesită mult timp și energie.

Temperatura ideală a camerei: concluzia noastră.

Îngrijirea corespunzătoare a climatului interior aduce multe beneficii: bunăstarea dumneavoastră este sporită, iar costurile de încălzire, precum și riscurile pentru sănătatea și proprietatea dumneavoastră pot fi reduse. În cele din urmă, totul se reduce la găsirea unei modalități de a vă atinge preferințele personale de temperatură, încălzindu-vă în același timp în mod ecologic și economic.

Iar dacă reducerea costurilor este un subiect de actualitate pentru dumneavoastră, nu ratați sfaturile noastre de specialitate privind economiile de energie, adunate cu atenție!

Buletin informativ Vaillant Înscrieți-vă și rămâneți la curent.

Nu v-ați înregistrat încă pentru newsletter-ul nostru? O puteți face acum: Primiți actualizări periodice cu privire la noile produse, servicii și evoluții generale din cadrul companiei noastre. Fiți primul care află noutățile și tendințele din domeniul tehnologiei de încălzire!

Abonați-vă la newsletter acum!

Prezentare generală a produsului Găsiți produsele perfecte pentru confortul dumneavoastră.