Browserul dvs. este învechit

Nu acceptăm browserul dvs. învechit. Actualizați-vă browserul sau comutați la alt browser pentru o experiență mai bună.

Performanță naturală cu agent refrigerent R290

HP17

Ce înveți aici:

 • Eficiență mai mare și costuri de operare mai mici
 • Ideal pentru clădiri cu radiatoare
 • Confort sporit al apei calde
 • Mai bine pentru mediu

Atunci când încălzirea ecologică întâlnește performanța superioară.

Stabilirea de noi standarde pe piața de încălzire este o tradiție Vaillant. Protejarea climei și a mediului sunt noile provocări pe care ni le asumăm astăzi. Dispozitivele energetice autonome, cum ar fi pompele de căldură, care sunt alimentate de energii regenerabile, reprezintă cheia acestui demers. Pe cât de durabile sunt deja, acestea pot fi întotdeauna optimizate. Nu numai în ceea ce privește protecția climei, ci și în ceea ce privește fabricarea și funcționarea economică. De aceea, ne propunem să facem ca fiecare componentă a produselor noastre să fie și mai durabilă. Prin urmare, pompa noastră de căldură aroTHERM plus funcționează cu agentul refrigerent natural R290.

Acesta prezintă avantaje clare în comparație cu alți agenți refrigerenți: Cum ar fi potențialul scăzut de încălzire globală (GWP), valori ridicate de eficiență și o temperatură pe tur ridicată de până la 75°C, ceea ce îl face perfect pentru utilizarea în clădirile existente cu radiatoare.

R290badge

Ce este R290 ?

R290 este denumirea tehnică a agentului refrigerent natural, cunoscut și sub numele de propan. Acesta este deja utilizat în multe lucruri din viața noastră de zi cu zi, cum ar fi frigiderele, aerul condiționat sau chiar fixativul de păr - Vaillant este una dintre primele companii care a introdus acest agent refrigerent ecologic în pompele de căldură.

Ce este potențialul de încălzire globală ( GWP)?

Cu cât este mai mare, cu atât este mai rău - GWP este o valoare comparativă care indică efectul de seră al unui gaz cu efect de seră, cum ar fi un agent refrigerent, în cazul în care acesta ar fi eliberat în mediul înconjurător. Cu cât valoarea este mai mare, cu atât mai rău este impactul asupra climei.
Exemple de GWP ale unor agenți refrigerenți:

 • CO₂: 1
 • R290: 3
 • R32: 675
 • R410A: 2,088
Valoarea indică în ce măsură o anumită masă de agent refrigerent contribuie la încălzirea globală în comparație cu aceeași masă de CO₂. R290 are un impact asupra climei de 3 ori mai mare decât CO₂ și, prin urmare, are un GWP de 3. Pentru a calcula impactul CO₂ al unui agent refrigerent, cantitatea conținută în pompa de căldură se înmulțește cu valoarea GWP a acestuia.

Cea mai bine vândută pompă de căldură cu R290

Ambiente
aroTHERM plus

Pompă de căldură aer-apă aroTHERM plus

Pompa de căldură prietenoasă cu mediul, pentru modernizare.

 • Răcire
 • Încălzire
 • Apă caldă
Informații detaliate

Care sunt avantajele produsului nostru aroTHERM cu R290?

 • Eficiență mai mare și costuri de operare mai mici

  Pompa de căldură aroTHERM plus cu R290 are un randament ridicat la temperaturi exterioare scăzute și un COP impresionant de până la 5,4 kW, ceea ce înseamnă că peste 80% din energia necesară provine din aer. Alegeți aroTHERM plus pentru costuri de exploatare mai mici și o eficiență energetică mai mare.
 • Ideal pentru clădirile existente cu radiatoare mai vechi

  aroTHERM plus cu R290 este ideal pentru modernizarea clădirilor existente cu radiatoare care au nevoie de temperaturi mai ridicate decât cele cu încălzire prin pardoseală. Acesta poate înlocui sistemele de încălzire fosile pentru temperaturi de debit de până la 75°C, ceea ce îl face o alegere sustenabilă care contribuie la protecția climei.
 • Confort sporit al apei calde

  aroTHERM plus cu R290 oferă temperaturi ale apei calde de până la 70°C în modul pompă de căldură, ceea ce îl face ideal pentru soluția noastră hidraulică uniTOWER plus cu un boiler de 190 de litri. Acesta oferă cu 25% mai multă apă caldă decât aroTHERM split, suficient pentru șase dușuri. Pentru un confort sporit în ceea ce privește apa caldă, selectați uniSTOR în capacități de 300, 400 sau 500 de litri.
 • Mai bine pentru mediu

  aroTHERM plus este deosebit de ecologic și rezistent în viitor. R290 este un agent refrigerent mai bun pentru mediu, după cum indică potențialul său de încălzire globală (GWP) de numai 3. Este deja agentul refrigerent al viitorului, eligibil pentru subvenții, disponibil și, cel mai probabil, neafectat de reglementări.