Browserul dvs. este învechit

Nu acceptăm browserul dvs. învechit. Actualizați-vă browserul sau comutați la alt browser pentru o experiență mai bună.

Pompe de căldură - energia de care aveți nevoie.

Doriți să vă încălziți locuința în mod ecologic? Pompele noastre de căldură orientate spre viitor vă oferă o gamă de opțiuni: Alegeți una potrivită nevoilor dumneavoastră.
Pompă de căldură

Definiția unei pompe de căldură Sunteți în locul potrivit.

Dacă v-ați gândit să vă modernizați sistemul de încălzire - sau să instalați unul nou - atunci, mai devreme sau mai târziu, veți da peste tehnologia pompelor de căldură. Ceea ce în urmă cu doar câțiva ani era un produs de nișă pentru specialiști a devenit prima alegere pentru proiectanți, instalatori și proprietari de locuințe. Pe bună dreptate. Evoluțiile recente în domeniul construcțiilor și al materialelor de izolație, precum și creșterea prețurilor la energie și necesitatea unei mai mari independențe față de petrol și gaz au adus pompa de căldură în prim-plan.

Ce este atât de unic la tehnologia pompelor de căldură? Răspunsul este atât simplu, cât și ingenios: o pompă de căldură utilizează energia din aer, sol sau apă subterană și transformă aceste energii regenerabile în căldură.

Continuați să citiți pentru a găsi toate răspunsurile la cele mai importante întrebări legate de pompele de căldură.

pompe de caldura

Care sunt avantajele unei pompe de căldură?

Fie că intenționați să construiți o casă nouă de la zero sau să modernizați una deja existentă, o pompă de căldură poate contribui la rezolvarea unora dintre cele mai presante probleme energetice: Cum să combateți creșterea costurilor de încălzire. Cum să reducem dependența noastră de combustibilii fosili. Și cum să reducem emisiile de CO².

 • Declarația ta de independență.

  O pompă de căldură este o veste bună. În primul rând, vă face mai independent de creșterea prețurilor la petrol și gaz. Și, pe de altă parte, combustibilii fosili sunt o resursă limitată și trebuie să apelăm la noi surse de energie. Cu o pompă de căldură obțineți acces la o sursă infinită de energie ecologică.
 • Sentimentul plăcut de a face bine.

  Sustenabilitatea a devenit obiectivul nostru comun. Așa că vă veți bucura să aflați că pompele de căldură sunt deosebit de prietenoase cu mediul înconjurător. Utilizând energie obținută din aer, sol sau apă, pompele de căldură produc mult mai puține emisii.
 • Păstrând costurile la un nivel scăzut.

  Costurile de funcționare pentru o pompă de căldură vă vor lăsa cu un sentiment de confort și de liniște: În condiții adecvate, puteți beneficia de economii de până la 75% din prețul combustibililor fosili. Pompa de căldură utilizează energia regenerabilă naturală din aer, sol și apă subterană, ceea ce se traduce prin economii reale la facturile de combustibil.
 • Bucurați-vă de confort și flexibilitate.

  O pompă de căldură este o soluție multifuncțională, care oferă căldură în întreaga locuință și, dacă alegeți, și posibilitatea de a furniza apă caldă și răcire. Tehnologia flexibilă a pompelor de căldură poate fi combinată în mod ideal cu sistemele fotovoltaice, precum și cu tehnologia solară termică.

Principiul de funcționare Cum funcționează?

Acesta este următorul lucru remarcabil: pompa de căldură se inspiră din funcționarea unui frigider - dar cu o diferență. Ceea ce face un frigider, pompa de căldură face în sens invers. În timp ce frigiderul extrage căldura din interior și o transportă în exterior, pompa de căldură Vaillant extrage energia termică din mediul înconjurător și o transferă sub formă de energie termică în locuința dumneavoastră.

Funcționarea interioară a unei pompe de căldură

Pompa de căldură își extrage 75% din energie din mediul înconjurător - și anume prin intermediul căldurii din aer, din apa subterană sau din sol. Restul de 25% reprezintă energia electrică necesară pentru funcționare.

Căldura extrasă este condusă printr-un sistem de țevi cu un agent frigorific, ceea ce determină evaporarea acestuia. Un compresor crește și mai mult temperatura. În condensator, această căldură este apoi transferată în circuitul de încălzire al locuinței dumneavoastră. După ce a trecut prin circuitul de încălzire, vaporii ajung la un vas de expansiune. După cum sugerează și numele, aici vaporii se extind - sau se decompresează -, se răcesc și, în cele din urmă, se lichefiază: permițând agentului frigorific să absoarbă energia mediului la nesfârșit. Acest proces ingenios permite pompei de căldură să transforme aerul, apa subterană sau căldura geotermală în căldură - pentru ca dumneavoastră să vă bucurați de ea între cei patru pereți ai dumneavoastră.

Diferite tipuri de pompe de căldură Să trecem la lucrurile de bază.

Suntem înconjurați de energie regenerabilă - din aer, din apele subterane și din pământ. Pompele de căldură ne permit să valorificăm această energie disponibilă în mod gratuit, devenind astfel o modalitate eficientă și ecologică de a aduce căldură și confort în casele noastre. Există trei grupe de bază de pompe de căldură: sursă aer, sursă apă și sursă sol. În practică, Vaillant oferă patru pompe de căldură diferite care utilizează aceste trei surse de energie termică: Pompă de căldură aer-apă. Pompă de căldură aer-aer, Pompă de căldură apă-apă și Pompă de căldură sol-apă.

pompă de căldură cu sursă de aer

Există două tipuri diferite de pompe de căldură care utilizează energia din aer:

 • Pompă de căldură aer-apă - utilizează temperatura aerului ambiant. Instalare simplă, ceea ce o face să fie cea mai populară alegere.
  Cea mai simplă soluție de pompă de căldură, atât din punct de vedere al instalării, cât și al spațiului necesar.
 • Pompă de căldură aer-aer - adecvată doar în anumite cazuri. Pentru clădirile cu un necesar de încălzire foarte redus și o izolație excelentă.
  În locul încălzirii prin pardoseală sau a radiatoarelor, aerul servește drept sistem de distribuție a căldurii.

pompă de căldură cu sursă subterană

 • Pompă de căldură apă-apă - extrage căldura din apa subterană. Extrem de eficiente și prietenoase cu clima, dar sunt cel mai dificil de instalat.
  Pompele de căldură cu sursă de apă folosesc apa subterană încălzită de energia solară ca sursă de energie. Cunoscută și sub numele de pompă de căldură cu apă subterană, acesta este cel mai eficient sistem cu cel mai mare factor de performanță anuală (APF) în comparație cu alte pompe de căldură. Pompele de căldură cu sursă de apă necesită lucrări de foraj extinse în timpul instalării. În plus, autoritățile locale din domeniul apei trebuie să fie consultate în prealabil pentru aprobare.

pompă de căldură cu sursă de aer


 • Pompă de căldură sol-apă - utilizează căldura din sol (energie geotermală). Este chiar mai eficientă decât pompa de căldură cu aer, dar necesită mai multe lucrări de construcție inițiale.
  Pompele de căldură cu sursă de căldură din sol, numite și pompe de căldură sol-apă, utilizează energia geotermală - energia termică a solului - pentru încălzire. Această sursă nesfârșită de căldură geotermală este exploatată prin intermediul unor colectoare sau sonde și transformată în energie pentru încălzire și apă caldă. Instalarea este ceva mai complicată, deoarece mai întâi trebuie efectuate lucrări de excavare sau de foraj.

Cerințe Lucruri la care trebuie să vă gândiți.

Atunci când vine vorba de alegerea pompei de căldură potrivite pentru casa dvs. unifamilială sau multifamilială, nu puteți planifica prea mult. De aceea, este atât de important să luați în considerare exact care sunt nevoile și circumstanțele dumneavoastră. Și de ce consultarea unui instalator are atât de mult sens.

Pentru a găsi soluția perfectă, este important să luați în considerare diferite aspecte:

 • Care este temperatura optimă de curgere?
  Pentru ca o pompă de căldură să funcționeze eficient, temperatura de curgere nu trebuie să depășească 55 °C. Puteți testa destul de ușor dacă locuința dvs. poate suporta o pompă de căldură reducând temperatura de curgere a radiatoarelor la 55 °C. Cu cât este mai scăzută temperatura de curgere, cu atât mai mare este eficiența pompei de căldură.
 • Cât de mare este bugetul dumneavoastră?
  Acesta este punctul de plecare atunci când vine vorba de planificarea unui sistem de pompe de căldură și de alegerea celui mai bun sistem potrivit nevoilor dumneavoastră. Există o diferență de preț considerabilă între cele patru sisteme de pompe de căldură și instalarea acestora. Începând de la aproximativ 10.000 de euro, o pompă cu sursă de aer se află la capătul inferior al gamei de prețuri.
 • Care ar fi posibilele locații de instalare?
  Locația adecvată poate fi determinată de o serie de factori - nu doar de considerente tehnice, ci și de distanța față de proprietatea unui vecin, de exemplu, sau de reglementările guvernamentale locale. Instalatorul dumneavoastră este persoana perfectă pentru a vă oferi îndrumările necesare.
 • Cât spațiu este disponibil în casa mea pentru sistem?
  Nu uitați că diferitele sisteme de pompe de căldură Vaillant necesită cantități diferite de spațiu, iar dimensiunile lor pot varia considerabil. Dimensiunea unei unități de pompă de căldură poate varia de la înălțimea și lățimea unui dulap (190 cm x 180 cm) până la dimensiunea unei comode mici. În unele cazuri, va trebui să planificați spațiu pentru unitățile exterioare, de exemplu pentru o pompă de căldură cu sursă de aer.
 • Ce COP (coeficient de performanță) puteți obține cu o pompă de căldură Vaillant?
  COP depinde de mai mulți factori, inclusiv de fluctuația temperaturilor de-a lungul anului. Unele tehnologii de pompe de căldură sunt mai eficiente decât altele.

Costurile unei pompe de căldură Este timpul să scoatem calculatorul.

Evaluarea costurilor începe cu alegerea pompei de căldură și cu instalația rezultată - în mod clar, cea mai mare cheltuială. Pompa de căldură cu sursă de aer are un avantaj clar datorită instalării mult mai simple. Dar, odată ce începeți să luați în considerare factori precum subvențiile și costurile anuale de funcționare, acest lucru poate fi suficient pentru a înclina balanța.

Trebuie spus că aceste costuri variază în funcție de fiecare persoană în parte. Costurile de instalare vor depinde nu numai de tipul de pompă de căldură ales, ci și de faptul că proprietatea dumneavoastră este nouă sau este un proiect de modernizare. Iar costurile de funcționare vor varia în funcție de o serie de factori - de exemplu, cât de bine este izolată casa dumneavoastră.

• Achiziție 8.000 - 15.000 €

• Instalare 2.000 - 3.000 € *

• Total 10.000 - 18.000 €

Acestea sunt costurile aproximative pentru achiziționarea și instalarea unui sistem de pompă de căldură cu sursă de aer.

* Costurile depind în mare măsură de situația locuinței dvs.

• Costul energiei electrice 900 - 1.500 € *

• Întreținere 300 - 500 €

• Total 1.200 - 2.000 €

* pe baza unei suprafețe locuibile de 100 m².

* Costurile depind în mare măsură de situația locuinței dvs.

Cerințe pentru o pompă de căldură Este o pompă de căldură soluția pentru casa dumneavoastră?

Este posibil ca un sistem cu pompă de căldură să nu fie potrivit pentru orice casă. Pentru a obține o eficiență optimă de la o pompă de căldură, casa dumneavoastră trebuie să îndeplinească anumite cerințe:

 • A fost construită după anul 2000 sau este bine izolată în cazul unei case mai vechi.

 • Locul de instalare la o distanță de cel puțin 3 m față de vecinii dumneavoastră.

 • Temperatura de curgere scăzută între 45-50 °C.

 • Încălzire prin pardoseală în întreaga locuință, sau, alternativ, radiatoare mari, cu o suprafață mare.

Casa dumneavoastră îndeplinește toate condițiile?

pompe de caldura

Răcire cu o pompă de căldură.

Nu este atât de contradictoriu pe cât pare! Există două moduri diferite în care o pompă de căldură poate funcționa ca un aparat de aer condiționat pentru a vă răcori împrejurimile. Acest lucru depinde de tipul de pompă de căldură Vaillant pe care îl alegeți.

Aflați mai multe despre răcirea cu o pompă de căldură

• Pompa de căldură funcționează într-un mod similar cu încălzirea, doar că în sens invers.

• Aerul cald este extras din încăperea dumneavoastră și evacuat în mediul înconjurător.

• Acesta este cel mai rapid mod de a vă răci camerele.

• Funcționează cu pompe de căldură sol-apă sau cu pompe de căldură apă-apă.

• Compresorul pompei de căldură nu este utilizat - prin urmare, nu necesită energie electrică.

• Procesul de răcire durează considerabil mai mult, dar este mai ecologic.

Întrebări frecvente despre pompa de căldură Este timpul să clarificăm câteva neînțelegeri: 10 mituri legate de pompele de căldură.

 • 1. Pompele de căldură nu sunt eficiente

  Cu siguranță că sunt! În condiții adecvate, pompele de căldură moderne Vaillant sunt extrem de eficiente. Până la 75% din energia generată provine din căldura ambientală. Doar restul este alimentat de energie electrică.

 • 2. Pompele de căldură costă o avere, nu-i așa?

  Doar un minut! Este adevărat că costurile inițiale pentru o pompă de căldură sunt mai mari decât pentru alte sisteme de încălzire. Dar nu uitați de subvențiile atractive acordate în multe țări europene atunci când investiți în pompe de căldură prietenoase cu clima, precum și de subvențiile pentru înlocuirea sistemelor de încălzire vechi. În plus, dacă luați în considerare costurile de funcționare substanțial mai mici - vedeți cât de bine arată acum cifrele.

 • 3. Pompele de căldură funcționează bine numai cu încălzirea prin pardoseală

  Este adevărat că pompele de căldură funcționează deosebit de bine în cazul încălzirii prin pardoseală, care necesită temperaturi de debit scăzute datorită unei suprafețe de transfer relativ mari. Dar nu este în niciun caz o necesitate: pompele de căldură funcționează, de asemenea, pentru încălzitoarele care necesită temperaturi de debit mai ridicate. Portofoliul de produse Vaillant are pompe de căldură care funcționează pentru toată lumea.

 • 4. Este în mit! Pompele de căldură pot fi folosite doar pentru încălzire

  Ciudat, dar adevărat: se poate răci și cu o pompă de căldură. O pompă de căldură Vaillant extrage energia termică din mediul înconjurător și o transferă sub formă de energie termică în locuința dumneavoastră. Pentru a acționa ca un aparat de aer condiționat, pompa de căldură funcționează într-un mod similar - doar că în sens invers. Sistemul extrage aerul cald din încăpere și îl returnează în exterior.

 • 5. Pompele de căldură sunt potrivite doar pentru clădirile noi

  Pompele de căldură Vaillant sunt proiectate atât pentru clădirile noi, cât și pentru cele vechi. Ele reprezintă o soluție ideală pentru construcțiile noi, care sunt construite pentru a fi bine izolate. Dar Vaillant are, de asemenea, sisteme de pompe de căldură care sunt concepute pentru a funcționa în clădiri mai vechi cu radiatoare.

 • 6. Pompele de căldură ocupă foarte mult spațiu

  Pompele de căldură Vaillant vin în toate formele și dimensiunile - iar unele pompe de căldură, cum ar fi pompa cu sursă de aer, au atât unități interioare, cât și exterioare. Dimensiunile variază de la înălțimea și lățimea unui dulap (190 cm x 180 cm) până la dimensiunea unei comode mici. Cu siguranță veți găsi una care să se potrivească.

 • 7. Pompele de căldură produc foarte mult zgomot

  Nu și pompele noastre de căldură! Pompele de căldură Vaillant sunt extrem de silențioase - inclusiv pompele de căldură cu sursă de aer, care au o unitate exterioară. De la o distanță de 3 metri, vă puteți aștepta la un nivel de zgomot de cel mult 32dB - puțin mai mare decât foșnetul frunzelor.

 • 8. Pompele de căldură nu sunt fiabile pe timp de iarnă

  De fapt, pompele de căldură funcționează în mod fiabil pe tot parcursul anului. De fapt, unitatea exterioară a unei pompe Vaillant cu sursă aer poate funcționa fără probleme la o temperatură exterioară de -20°C. Iar pompele de căldură cu sursă apă și sursă sol nu sunt afectate de condițiile de iarnă, deoarece temperaturile subterane rămân constante.

 • 9. Tehnologia pompelor de căldură este încă la început

  În anumite zone, cum ar fi Scandinavia, una dintre cele mai avansate regiuni din punct de vedere tehnic în ceea ce privește soluțiile de energie durabilă, pompele de căldură au stabilit standardul pentru tehnologia de încălzire.

  La Vaillant suntem experți recunoscuți în sisteme de încălzire de aproape 150 de ani - și lucrăm continuu pentru a le îmbunătăți. Pompele noastre de căldură sunt fabricate în Europa la cele mai înalte standarde.

 • 10. Pompele de căldură nu sunt sigure pentru viitor

  Schimbările climatice și deficitul de energie fac din pompele de căldură soluția de energie regenerabilă pentru astăzi, mâine și în viitor. O pompă de căldură Vaillant este modalitatea optimă, nu numai pentru a vă reduce amprenta de carbon, ci și pentru a reduce semnificativ facturile de încălzire la minimum. Iar în combinație cu un sistem solar, puteți fi practic autosuficient din punct de vedere energetic.

Răsfoiți broșurile noastre Tot ce trebuie să știți.