Browserul dvs. este învechit

Nu acceptăm browserul dvs. învechit. Actualizați-vă browserul sau comutați la alt browser pentru o experiență mai bună.

Încălziți-vă locuința, nu planeta. Pregătiți-vă pentru hidrogen!

lumea navelor

Ce înveți aici:

 • Avantajele hidrogenului
 • De ce ar trebui să schimbați acum
 • Suportul Vaillant pentru dumneavoastră
 • Aflați mai multe despre hidrogen

Timp de citit: 05

Începeți tranziția energetică acum.

Încălzirea este un lux accesibil, dar cea care suportă costul este planeta. Este timpul să trecem la încălzire ecologică pentru a ne asigura viitorul. Oferim aparate rezistente în viitor, care fac posibilă tranziția energetică. Tot ce trebuie să faceți este să vă pregătiți.

extinsa

Un singur element - multe beneficii

Pentru a reduce emisiile de CO2 din atmosferă, putem fie să ne restricționăm drastic stilul de viață, fie să folosim o alternativă la combustibilii fosili.

De preferință un gaz ecologic, care poate fi utilizat pentru încălzirea locuințelor și alimentarea vehiculelor. Un gaz care nu produce emisii de CO2 și care poate fi extras la nesfârșit. Ceea ce sună prea frumos ca să fie adevărat există deja și se numește hidrogen.

 • Adio produse dăunătoare mediului

  Arderea hidrogenului verde produs cu ajutorul energiilor regenerabile nu produce CO2. De fapt, singurele produse secundare sunt oxigenul și apa. În mod cert se poate numi neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.
 • Putere nelimitată

  Spre deosebire de gazul natural, hidrogenul nu este un combustibil fosil și poate fi produs dintr-o varietate de substanțe, inclusiv din apă. Acest lucru face ca hidrogenul să fie disponibil în cantități nelimitate.
 • Foarte eficient

  1 kg de hidrogen conține aceeași cantitate de energie ca și 2,8 kg de benzină. Acesta va menține avioanele în aer timp de ore întregi, deci este mai mult decât capabil să vă încălzească locuința.
 • Plin de potențial

  Hidrogenul poate fi un combustibil sau un agent de răcire, poate genera energie electrică și căldură. Domeniile de aplicare a hidrogenului sunt remarcabile și, odată cu apariția noilor tehnologii, acesta are un potențial și mai mare în viitor.
extinsa

De ce să așteptăm? Începeți schimbarea!

În ciuda evoluțiilor tehnologice ale aparatelor de încălzire din ultimele decenii și a utilizării tot mai mari a energiilor regenerabile, o parte semnificativă a emisiilor globale de CO2 încă este cauzată de încălzire.

O cheie pentru a face sistemele existente ecologice este hidrogenul. Pregătiți-vă pentru trecerea de la gazul natural la hidrogen cu centrale capabile să funcţioneze pe H2.

Pregătiți-vă pentru un viitor curat.

Hidrogenul este unul dintre cei mai buni purtători de energie ai viitorului și va permite tranziția către o aprovizionare cu energie neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon. Călătoria încălzirii cu hidrogen abia a început și noi suntem pregătiți pentru ea - sunteți și dumneavoastră?

Trecerea la o centrală ecologică este un pas mic pentru dumneavoastră, dar unul mare pentru mediu. Centralele noastre H2 ready 20% și dezvoltările noastre de centrale capabile să funcționeze pe H2 100% pot fi integrate cu ușurință în locuința și sistemul dvs. de încălzire, fără a afecta instalarea sau confortul. Cu măsurile corecte, tehnologia gazului natural și a hidrogenului este sigură pentru dumneavoastră și pentru planetă, iar noi respectăm standarde înalte în ceea ce privește proiectarea, instalarea și întreținerea centralelor noastre. Alegând o centrală cu condensare H2 ready 20%, puteți economisi până la 30% din energie și vă puteți reduce amprenta de carbon, contribuind la obiectivul Green Deal de a face din UE un pionier al hidrogenului ca vector energetic până în 2050.

Faceți cunoștință cu produsele noastre pregătite pentru H2.

Nu este nevoie să așteptați. Facem deja posibil ca hidrogenul să devină astăzi o sursă de energie, cu ajutorul unor centrale care pot funcționa cu un amestec de 20% de hidrogen. Am testat produsele noastre atât în laborator, cât și pe teren în Marea Britanie și Germania. Produsele noastre pregătite pentru H2 oferă tehnologiile de viitor care fac posibilă tranziția energetică. Ce mai așteptați? Pregătiți-vă pentru tranziție.

ecoTEC plus
ecoTEC plus

Centrală murală cu condensare pe gaz ecoTEC plus

Ideal pentru înlocuiri în clădirile existente.

 • Apă caldă
 • Încălzire
Informații detaliate
extinsa

Alăturați-vă călătoriei și începeți schimbarea

Împreună suntem pe drumul către un viitor fără CO2. De la consultanță competentă până la instalare și întreținere, noi și partenerii noștri vă vom sprijini. Începeți călătoria astăzi și configurați soluția potrivită pentru casa dvs.

Ce urmează ?

Hidrogenul va fi disponibil treptat în rețelele de gaz existente. Nu așteptați. Faceți primul pas și faceți-vă locuința pregătită pentru viitor.

100% confort și siguranță pentru viitor

Următorul nostru obiectiv: dezvoltarea de noi centrale pe gaz care să funcționeze cu 100% H2. Acestea au multe avantaje și asemănări cu centralele murale cu condensare pe gaz natural de astăzi. Rămâneți la curent.

Cel mai bun sistem pentru casa ta

Știm că nu există o soluție unică pentru o încălzire neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2 Dar pompele de căldură și centralele pe bază de hidrogen vor continua să furnizeze încălzire și apă caldă timp de zeci de ani. Iar prin combinarea acestor tehnologii putem folosi cele mai bune avantaje și beneficii ale acestora.

Întrebări frecvente privind hidrogenul Întrebări frecvente.

 • Când va fi disponibil hidrogenul?

  Utilizarea hidrogenului în viața noastră de zi cu zi avansează în mod constant. Într-o primă fază, hidrogenul va fi introdus în rețelele de gaze naturale, ceea ce va avea deja un efect semnificativ asupra reducerii emisiilor de CO și CO2. Obiectivul UE este de a permite utilizarea pe scară largă a hidrogenului până în 2050.

 • Ce se va schimba pentru mine odată cu aprovizionarea cu hidrogen?

  Nu se vor schimba prea multe. Centralele vor avea un aspect similar cu cel actual. Vor fi conectate la același sistem de încălzire din casă, cu aceleași funcții. De asemenea, nivelul de eficiență al aparatelor pe bază de hidrogen va fi aproape la fel ca în prezent.

 • Va trebui să-mi schimb centrala și am nevoie de ajutorul unui instalator?

  Dacă dețineți deja o centrală pregătită pentru H2, injectarea de hidrogen până la un maxim de 20% nu va necesita nicio modificare. Atunci când rețeaua va trece la 100% hidrogen, centrala dumneavoastră pregătită pentru H2 poate fi actualizată cu ajutorul unui kit de conversie și al unui instalator. Centralele cu o utilizare limitată la 20% H2 vor trebui să fie schimbate. Așadar, dacă nu aveți încă un centrală compatibilă cu H2, acum este momentul potrivit pentru a o schimba și pentru a vă pregăti casa pentru viitor.

 • Va fi necesară modificarea setărilor centralei mele Vaillant H2 ready?

  Nu, nu trebuie să schimbați nimic la centrala dumneavoastră H2 ready. Toate centralele ecoTEC plus și ecoTEC exclusive echipate cu tehnologia Vaillant IoniDetect detectează automat hidrogenul și ajustează amestecul aer-gaz pentru o funcționare sigură și eficientă.

 • Este ușor să-mi înlocuiesc vechea centrală cu una nouă cu hidrogen?

  Da, vechea dvs. centrală poate fi înlocuită fără prea mult efort sau impact asupra sistemului, a caloriferelor sau a spațiului necesar în interiorul sau exteriorul casei.

 • Va costa mai mult o centrală cu hidrogen?

  Nu, deoarece principalele componente ale centralelor care pot funcționa cu 20% H2 sau 100% H2 sunt foarte asemănătoare cu cele actuale. Prin urmare, costurile și întreținerea nu vor fi semnificativ mai mari. Dar înlocuirea unei centrale vechi cu una nouă, capabilă să funcționeze cu H2 pentru locuința dumneavoastră, va fi rentabilă.

 • Va crește factura mea la gaz odată cu hidrogenul?

  Aceasta este o întrebare la care nu putem răspunde astăzi. Dar când producția de hidrogen va crește, costurile vor scădea, iar hidrogenul va deveni cea mai bună alternativă pentru gazele naturale și pentru centrala dumneavoastră.

 • Cum va crește ponderea hidrogenului în gazele naturale?

  Comunitatea europeană și membrii acesteia au luat toate măsurile pentru a dezvolta capacitățile de producție a hidrogenului. Proporția hidrogenului din gazele naturale pentru încălzire va crește treptat pentru a atinge un prag de până la 20% în următorii 15 ani. De îndată ce capacitățile de producție a hidrogenului o vor permite, va exista, în funcție de țară, regiune sau zonă, o trecere la hidrogen 100%. Această fază va fi însoțită de modificarea centralelor în vigoare cu ajutorul kiturilor de conversie și treptat de instalarea centralelor pe hidrogen 100% din instalație. Scopul strategiei privind hidrogenul este de a permite utilizarea sa pe scară largă până în 2050.

 • Instalatorul meu este capabil să înlocuiască vechea centrală sau am nevoie de un nou instalator certificat?

  Ne pregătim partenerii prin diverse programe pentru a asigura cel mai înalt nivel de calitate și cunoștințe pentru casa dumneavoastră. În acest fel, puteți rămâne loial instalatorului dvs. și Vaillant.

 • De ce ar trebui să folosesc hidrogenul în loc de electricitate și este într-adevăr mai bine pentru climă?

  Utilizarea hidrogenului pentru încălzire este posibilă imediat, în proporție de până la 20% în gaze naturale, fără a schimba infrastructura, instalația sau centrala. Acest lucru va avea deja un impact asupra reducerii amprentei de carbon (-7 %) și a altor emisii (-20 % NOx și -50 % CO). Utilizarea directă a energiei electrice, de exemplu într-o pompă de căldură, reprezintă, de asemenea, o oportunitate imediată de a reduce emisiile de CO2 pentru încălzire. Fiecare soluție va avea un interes specific în funcție de cazurile de aplicare, în funcție de spațiul sau bugetul disponibil și în medii diferite.

 • Cât de sigur este hidrogenul?

  Industria utilizează hidrogenul de aproape o sută de ani. La Vaillant aplicăm standarde înalte în construcția, instalarea și operațiunile de întreținere a centralelor pe H2 și facem ca locuința dumneavoastră să fie pregătită pentru viitor și H2.