Browserul dvs. este învechit

Nu acceptăm browserul dvs. învechit. Actualizați-vă browserul sau comutați la alt browser pentru o experiență mai bună.

Pompe de căldură. Modernizarea sistemului de încălzire.

Faceți-vă casa mai independentă și mai ecologică.
Modernizarea cu o pompă de căldură

Modernizarea pompei de căldură De ce acum este un moment bun pentru a renunța la gaz.

Prețurile în creștere ale gazelor și subvențiile ridicate - condițiile pentru modernizarea cu pompe de căldură sunt bune în acest moment. Dar, desigur, cu o astfel de investiție vă întrebați: Merită schimbarea? Cel mai probabil, da. Pentru că s-au întâmplat multe în domeniul pompelor de căldură. Acestea sunt acum mai ușor de instalat, mai accesibile și mai eficiente. Ceea ce le face, de asemenea, foarte atractive pentru modernizarea clădirilor mai vechi, dacă sunt îndeplinite anumite condiții, chiar și fără măsuri majore de renovare.

Proprietarii de locuințe sunt fericiți să se încălzească mai mult în mod independent în 2022. Am instalat noi sisteme de pompe de căldură în clădirile lor existente la nivel european.

pompei de caldura

Tipul de pompă de căldură pe care îl doriți.

Elementul central ecologic al casei dumneavoastră - pompa de căldură cu sursă de aer.

Adio costuri ridicate de încălzire: Cu o pompă de căldură cu sursă de aer obțineți până la 70% din căldură din aerul înconjurător. În combinație cu un sistem fotovoltaic, vă puteți spori și mai mult independența. Și susțineți necesarul de energie electrică al pompei dvs. de căldură cu puterea soarelui.

 • Eficiență energetică până la A+++

  Asigură costuri de operare reduse la un nivel ridicat de confort
 • Silențioase ca o șoaptă

  Emisiile reduse de zgomot nu numai că vă vor face vecinii fericiți
 • Refrigerant ecologic

  Încălzirea ecologică îndeplinește performanțe superioare
 • Realizat pentru modernizarea clădirilor existente

  Atingeți o temperatură ridicată de tur pentru a se potrivi nevoilor dvs

Alegeți liderul de piață - pentru cele mai bune motive.

 • Anul construcției după 1995 sau o casă mai veche cu o bună izolație

 • Temperatura scăzută a fluxului (aproximativ 50 °C)

 • Loc de instalare cu o distanță de 3 m față de vecini

 • Încălzire prin pardoseală sau radiatoare suficient de mari disponibile

Casa dumneavoastră îndeplinește toate condițiile? Suntem bucuroși să vă ajutăm.

Costurile unei pompe de căldură Să vorbim despre costuri. Cheltuielile de instalare și de funcționare.

• Achiziție 8.000 - 15.000 €

• Instalare 2.000 - 3.000 € *

• Total 10.000 - 18.000 €

Acestea sunt costurile aproximative pentru achiziționarea și instalarea unui sistem de pompă de căldură cu sursă de aer.

* Costurile depind în mare măsură de situația locuinței dvs.

• Costul energiei electrice 900 - 1.500 € *

• Întreținere 300 - 500 €

• Total 1.200 - 2.000 €

Acestea constau în consumul de energie electrică al pompei de căldură și în costurile de întreținere:

* Pe baza unei suprafețe locuibile de 100 m².

* Costurile depind în mare măsură de situația locuinței dvs.

Produsul nostru de referință pentru proiectul dumneavoastră de modernizare

Ambiente
aroTHERM plus

Pompă de căldură aer-apă aroTHERM plus

Pompa de căldură prietenoasă cu mediul, pentru modernizare.

 • Răcire
 • Încălzire
 • Apă caldă
Informații detaliate

Sustenabilitatea pompelor de căldură Un pas mare către o amprentă de carbon mai mică.

Modernizarea cu o pompă de căldură este o soluție excelentă. Căldura și apa caldă din clădiri reprezintă o mare parte din consumul nostru de energie. Mai mult de o treime din toate emisiile de CO² sunt generate în acest domeniu. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că majoritatea sistemelor de încălzire nu sunt suficient de eficiente sau sunt învechite. Prin înlocuirea vechiului sistem de încălzire cu o pompă de căldură, puteți crește eficiența încălzirii și reduce semnificativ emisiile de CO².

 1. test
  test
 1. Patru pași pentru o casă sustenabilă.
 1. 1

  Găsiți sistemul perfect.

  Împreună cu un partener autorizat analizați situația dumneavoastră și găsiți viitorul sistem de încălzire.

 2. 2

  Obțineți o ofertă gratuită.

  Instalatorul local Vaillant vă prezintă o ofertă care include componentele specifice ale sistemului și costurile de instalare.

 3. 3

  Obțineți ajutor pentru subvențiile dumneavoastră.

  Odată cu oferta dumneavoastră puteți solicita subvenții. Instalatorul local Vaillant vă poate ajuta cu plăcere în acest sens.

 4. 4

  Instalați sistemul.

  Instalatorul local Vaillant vă instalează noul sistem de încălzire și se ocupă de cel vechi. Acesta vă poate oferi o garanție de 5 ani și un contract de service.

Întrebări frecvente privind modernizarea Întrebări frecvente.

 • Este o pompă de căldură potrivită pentru modernizarea clădirilor vechi?

  Da, pompele de căldură pot funcționa eficient în clădirile mai vechi. Mai ales dacă acestea au fost renovate pentru a optimiza eficiența energetică și au încălzire prin pardoseală. Ca regulă generală: cu cât gradul de modernizare este mai ridicat, cu atât recomandăm mai mult utilizarea unei pompe de căldură. Un prim pas în lumea încălzirii regenerabile poate fi, de asemenea, un sistem hibrid în care pompa de căldură și centrala cu condensare pe gaz lucrează împreună.

 • Cât de silențioasă este o pompă de căldură?

  Pompele noastre de căldură sunt la fel de silențioase ca o șoaptă. Și sunt astfel printre cele mai silențioase de pe piață. Acest lucru înseamnă că unitatea exterioară a pompei noastre de căldură poate fi instalată fără probleme chiar și în complexe rezidențiale cu cerințe stricte de protecție împotriva zgomotului. Vreți să o auziți cu urechile voastre? Faceți-vă o primă impresie cu aplicația Sound Box.

 • Încălzirea prin pardoseală este o necesitate pentru instalarea unei pompe de căldură?

  Vă recomandăm să combinați o pompă de căldură cu încălzirea prin pardoseală. O pompă de căldură este mai eficientă atunci când temperatura fluxului este cât mai scăzută posibil. Acesta este cazul suprafețelor mari de încălzire, cum ar fi încălzirea prin pardoseală. Cu toate acestea, este posibil să combinați radiatoarele cu o pompă de căldură. Puteți clarifica cu arhitectul sau cu instalatorul de la fața locului dacă această combinație merită. În cazul în care suprafețele dumneavoastră de încălzire nu pot fi asigurate doar cu ajutorul pompăei de căldură, un prim pas bun în lumea încălzirii regenerabile poate fi un sistem de încălzire hibrid. Aici, pompa de căldură și centrala cu condensare pe gaz lucrează împreună.

 • De cât spațiu are nevoie o pompă de căldură?

  În interiorul casei, aveți nevoie de spațiu suficient pentru unitatea interioară a pompei de căldură și pentru boilerul de apă caldă. Spațiul necesar pentru unitatea exterioară depinde de sursa de energie aleasă. În cazul pompelor de căldură cu sursă de aer, unitatea exterioară este amplasată în grădină sau direct pe peretele clădirii - cu o distanță minimă față de clădirile vecine și de limitele de proprietate. În cazul pompelor de căldură sol-apă sau al pompelor de căldură cu apă-apă (pompe de căldură cu sursă subterană), colectorii se amplasează în pământ.

 • Poate fi folosită o pompă de căldură pentru răcire

  Un sistem de încălzire care să fie bun și pe timp de vară? Da, o pompă de căldură cu sursă de aer își poate inversa procesul și poate răci în mod activ. În loc să extragă căldura din aerul exterior și să încălzească astfel încăperile, aceasta eliberează căldura din încăperi în mediul înconjurător. Cu răcirea activă, puteți reduce temperatura camerei cu până la 3 °C. Dar fiți atenți: nu orice sistem de încălzire prin pardoseală este potrivit. Cel mai bine este să vă adresați instalatorului Vaillant local în acest sens.

  Aflați mai multe

 • Ce este COP și ce este SCOP?

  COP (coeficientul de performanță) și SCOP (coeficientul sezonier de performanță) arată cât de eficient funcționează o pompă de căldură. Acestea sunt cele mai importante rapoarte pentru eficiența unei pompe de căldură. Și sunt calculate pe baza energiei termice generate de pompa de căldură împărțită la energia electrică utilizată pentru funcționarea pompei de căldură.

  De exemplu, dacă pompa dvs. de căldură furnizează o putere de 12 kW și consumă 3 kW de curent pentru a face acest lucru, COP va fi 12 / 3 = 4. COP rezultă dintr-un calcul foarte simplificat, cu valori presupuse. Acest raport este utilizat pentru a compara eficiența diferitelor pompe de căldură. Cu cât COP este mai mare, cu atât mai mic este consumul de energie electrică al pompei de căldură.

  SCOP urmează același principiu. Cu toate acestea, ia în considerare întregul an cu toate variațiile de temperatură existente. Prin urmare, poate fi calculat doar retrospectiv. Pompa dumneavoastră de căldură instalată va arăta un SCOP diferit pentru fiecare an - în funcție de modelul dumneavoastră de utilizare și de condițiile meteorologice. O iarnă blândă, de exemplu, va avea ca rezultat un SCOP semnificativ mai bun decât o iarnă lungă și grea, cu multe zile reci și temperaturi sub 0°C.

 • Ce tipuri de pompe de căldură puteți utiliza pentru modernizarea dumneavoastră?

  Distingem pompele de căldură în funcție de tipul de sursă de căldură utilizată.

  Cea mai frecvent utilizată pompă de căldură în proiectele de modernizare este pompa de căldură cu sursă de aer. Aceasta utilizează căldura din aerul înconjurător. Acest tip este atât de popular deoarece nu există costuri majore de dezvoltare pentru sol.

  Pompele de căldură cu sursă de căldură din sol utilizează căldura stocată în sol. Acestea pot fi utilizate numai în combinație cu un sistem de distribuție a căldurii pe bază de apă, cum ar fi radiatoarele sau încălzirea prin pardoseală. De aceea, ele se mai numesc și pompe de căldură sol-apă. Dacă doriți să obțineți în mod eficient temperaturi de debit ridicate în modernizarea dumneavoastră, acest tip este o alegere bună.

  Pompele de căldură cu sursă de apă utilizează căldura conținută în apa subterană. Acestea au nevoie de un puț. În acest caz, apa subterană este extrasă prin intermediul unei pompe de aspirație din puțul de extracție și introdusă în pompa de căldură.

 • Ce subvenții sunt disponibile pentru instalarea unei pompe de căldură?

  Momentan, nu sunt disponibile subvenții pentru achiziția și instalarea pompelor de căldură.