Browserul dvs. este învechit

Nu acceptăm browserul dvs. învechit. Actualizați-vă browserul sau comutați la alt browser pentru o experiență mai bună.

Răcirea cu ajutorul unei pompe de căldură.

O soluție eficientă și ecologică pentru a răcori locuința vara.

Unitatea noastră de pompă de căldură în grădină

Ce înveți aici:

  • Care sunt diferitele opțiuni de răcire?
  • Poate fi combinată o pompă de căldură cu un sistem fotovoltaic?
  • Cât costă răcirea cu o pompă de căldură?

Timp de citit: 03

Răcire cu o pompă de căldură? Poate fi greu de crezut, dar este adevărat! Pompa dvs. de căldură Vaillant poate și răcori locuința, nu doar încălzi. Deși s-a răspândit vestea că pompele de căldură sunt o modalitate eficientă și ecologică de a vă încălzi casa, este încă un secret bine păstrat faptul că acestea pot face mai mult decât să încălzească și să furnizeze apă caldă. Pompele de căldură pot, de asemenea, să vă răcorească locuința. în următoarea secțiune veți afla totul despre răcirea cu o pompă de căldură.

Răcire cu o pompă de căldură

Răcirea cu o pompă de căldură - Cum funcționează.

Principiul care stă la baza acestui proiect este inteligent, dar simplu. Practic, pompa de căldură funcționează într-un mod similar cu încălzirea, doar că în sens invers: Aerul cald este extras din interiorul casei dumneavoastră și este evacuat în mediul înconjurător. Există două moduri de a utiliza o pompă de căldură pentru răcire: cu încălzire prin pardoseală sau cu un ventiloconvector - și două tipuri diferite de răcire.

Un lucru de care trebuie să fim conștienți: Nu este posibil să răcoriți locuința cu o pompă de căldură dacă aveți doar radiatoare convenționale în casă - deoarece radiatoarele nu oferă o suprafață suficientă.

Copii care stau pe podea

Cum vă poate ajuta încălzirea prin pardoseală să mențineți răcoarea în locuință.

După cum știți, în cazul încălzirii prin pardoseală, un sistem de țevi care transportă apa trece pe sub podeaua casei dumneavoastră. În timpul modului de încălzire, apa caldă circulă și vă încălzește încăperile la temperatura dorită. Pentru a răci, întregul proces este inversat : Apa rece circulă și transportă excesul de căldură. Această metodă de răcire vă permite să reduceți temperatura camerei cu până la 3°C. Răcirea cu această metodă prezintă o serie de avantaje: funcționarea este complet silențioasă, nu este nevoie de un sistem de aer condiționat suplimentar, iar curenții de aer sunt de domeniul trecutului. Trebuie doar să vă asigurați că temperatura încălzirii prin pardoseală este monitorizată de senzori pentru a preveni apariția condensului.

Răcirea cu un ventiloconvector.

Un ventiloconvector este, în principiu, un fel de aparat de aer condiționat. Acesta este format din două componente: un schimbător de căldură, care convertește energia termică și un ventilator. Un ventilator cu serpentină utilizează apă rece pentru a răci aerul, iar ventilatorul, la rândul său, îl suflă în încăpere. Acesta este un mod deosebit de eficient de a vă răcori interioarele: efectul rezultat este mult mai mare decât cel obținut cu metoda de încălzire prin pardoseală. Ventiloconvectorul nu numai că aduce o ușurare binevenită într-o zi călduroasă de vară - dar oferă și avantajul suplimentar de a dezumidifica aerul.

Este important de reținut că ventiloconvectoarele pot fi utilizate numai în combinație cu pompele de căldură cu sursă de aer.

Tipuri de opțiuni de răcire Să verificăm opțiunile de răcire.

Răcirea pasivă necesită o combinație a unui sistem de încălzire de suprafață cu o pompă de căldură cu sursă de apă sau cu o pompă de căldură cu sursă de sol - numită și pompă de căldură geotermală. Răcirea pasivă se folosește de temperatura scăzută a pământului și a apelor subterane pentru a asigura efectul de răcire. În cazul unei pompe de căldură cu sursă sol, aproximativ 8°C, iar pentru o pompă de căldură cu sursă apă 10°C - 12°C.

Partea bună a răcirii pasive este că pompa de căldură nu trebuie să funcționeze în mod activ și, prin urmare, utilizează doar o cantitate minimă de energie electrică.

Așa cum am menționat mai sus, pompa de căldură Vaillant funcționează prin extragerea aerului cald din mediul înconjurător, conducându-l printr-un sistem de conducte și, în final, transferând această căldură către circuitul de încălzire al casei dumneavoastră.

În ceea ce privește răcirea activă, pompa de căldură funcționează în mod similar cu încălzirea, doar că în sens invers. Aceasta înseamnă că aerul cald este extras din locuința dumneavoastră și evacuat în mediul înconjurător. În acest fel, temperatura din interior poate fi scăzută cu până la 3°C, fie cu ajutorul încălzirii prin pardoseală, fie cu un ventiloconvector. Trebuie menționat faptul că pompa de căldură consumă energie în timpul răcirii active.

Răcirea activă este posibilă numai cu o pompă de căldură cu sursă de aer. În cazul pompelor de căldură cu sursă apă și a pompelor de căldură cu sursă sol, răcirea activă nu este posibilă.

Dacă doriți să mențineți costurile de funcționare cât mai scăzute, o opțiune excelentă este combinarea pompei de căldură cu un sistem fotovoltaic. Acesta vă permite să generați energia electrică ecologică de care aveți nevoie pentru funcția de răcire activă a pompei de căldură. Și nu există costuri suplimentare pentru energia electrică.

Costuri de energie pentru răcire Economii de energie care vă dau un sentiment de căldură.

Pompele de căldură includ, în mod normal, o funcție de răcire. Aceasta înseamnă că nu este nevoie să le modernizați. Cu toate acestea , în anumite cazuri, este posibil să aveți nevoie de ventiloconvectoare suplimentare. Răcirea activă crește consumul de energie al pompei dvs. de căldură și va duce la creșterea costurilor energetice. Acestea fiind spuse, răcirea cu o pompă de căldură nu este mai costisitoare decât răcirea cu un aparat de aer condiționat, deoarece ambele dispozitive funcționează cu aceeași tehnologie. De fapt, răcirea cu o pompă de căldură este probabil mai ieftină pe termen lung, deoarece nu este nevoie să achiziționați o unitate suplimentară de aer condiționat.