Gaseste 
Gaseste un magazin

Cazanele în condensație

Cazanele în condensație cu funcționare pe gaz nu doar utilizează optim energia furnizată. În comparaţie cu aparatele de încălzire convenţionale, acestea utilizează de asemenea energia termică pe care o conțin gazele de ardere, care în mod normal se pierde prin horn.

Cazanele în condensație ating o eficienţă mult mai mare şi prin urmare reduc costurile de încălzire și emisiile. Cazanele noastre în condensație cu funcționare pe gaz sunt desigur potrivite și pentru pregătirea apei calde, precum şi pentru încălzire.

Avantajele cazanului în condensație cu funcționare pe gaz Vaillant:

• eficienţă energetică optimă de până la 98%

• mult mai puţină funingine şi particule fine în timpul combustiei prin tehnologia de condensare

• consumul scade cu până la 30% în comparaţie cu o instalaţie veche de încălzire

• costuri de investiţie reduse

• extindere flexibilă, de exemplu cu colectoare solare, pompe de căldură, stocare şi control

Cum funcționează un cazan pe gaz cu condensație

În cazanul pe gaz cu condensație, apa este încălzită prin căldura de combustie, exact ca și în cazul cazanelor fără condensație. Gazele de ardere rezultate ajung în mod normal în horn. Prin urmare, energia conţinută în gazele de ardere se pierde. Cu toate acestea, tehnologia de condensare exploatează aceste gaze, ceea ce constă în mare măsură în vapori de apă fierbinte. Aceasta extrage căldura din gazele de ardere şi alimentează energia obţinută în circuitul de încălzire.

Pentru a obţine energie, vaporii de apă trebuie să se condenseze. Aceasta se întâmplă la o temperatură sub 56 °C. Cazanul în condensație răcește aburii printr-un schimbător de căldură special conceput. Energia acumulată este utilizată pentru a preîncălzi apa rece. Apa fierbinte trece apoi în schimbătorul de căldură principal unde este încălzită și mai mult pentru a ajunge la temperatura dorită. În timpul acestui proces, se adună cantităţi mici de apă reziduală care trebuie eliminate. Aciditatea apei reziduale este atât de mică, încât aceasta poate fi condusă într-un sistem de canalizare obișnuit fără neutralizare.

Diferenţa dintre puterea calorică superioară şi inferioară

Atunci când vorbim despre eficienţa ridicată de 98 % a cazanelor cu condensație, puterea se referă la "puterea calorică superioară". Aceasta trebuie diferențiată de "puterea calorică inferioară" cu care industria îşi face de obicei calculele. Puterea calorică inferioară este cantitatea de căldură care poate fi utilizată în combustia unei surse de energie, fără producerea condensului. Puterea calorică inferioară conţine prin urmare numai o parte din energia din combustibil totală.

Prin contrast, puterea calorică superioară include de asemenea cantitatea de căldură conţinută în gazele de ardere şi vaporii de apă care poate fi utilizată prin condensare. La calcularea aportului de energie, puterea calorică superioară ia în considerare această căldură suplimentară. Eficienţa unui aparat de încălzire mai este numită eficiență standard, poate ajunge la un maxim de 100% în cazul ideal, când este calculată pe baza puterii calorice superioare.

Cazanele în condensație necesită completări la horn

Odată cu instalarea tehnologiei de condensare, un horn existent ar putea avea nevoie de o conductă din plastic. Dar conducta suplimentară pentru gazele de ardere are un diametru mic şi poate fi uşor montată în hornurile existente.

Sistemul de încălzire adecvat

Nu există soluţie standard pentru căutarea sistemului de încălzire potrivit. Dar nu este chiar așa de greu să găsiți sistemul care se potriveşte nevoilor dumneavoastră. Vorbiţi cu specialiștii Vaillant în încălzire. Aceștia vă pot ajuta în planificarea noii instalaţii de încălzire.

Găsiţi un instalator