Gaseste 
Gaseste un magazin

Pompe de căldură cu sursă de aer

Dacă vă gândiți să utilizați o sursă de energie regenerativă pentru sistemul dvs. de încălzire, pompa de căldură cu sursă de aer este o alternativă care merită luată în considerare.

Contactați-neAflați mai multe

Am adunat pentru dvs. cele mai importante informații legate de pompele de căldură cu sursă aer:

Avantajele unei pompe de căldură cu sursă aer

Dacă se face o comparație între pompa de căldură cu sursă de aer cu sistemele de încălzire pe ulei sau gaz, avantajele sunt evidente:

✔ Emisii reduse

✔ Independența față de fluctuațiile prețurilor combustibililor fosili

✔ Costuri de operare reduse

✔ Întreținere redusă

Cu toate acestea, există și unele avantaje în comparație cu pompele de căldură cu sursă sol sau cu sursă de apă:

✔ Costurile de funcționare sunt mai mici

✔ Reglementările legate de instalare sunt mai puțin stricte

✔ Nu este nevoie de lucrări de excavare supărătoare și care necesită mult timp

Cum funcționează o pompă de căldură cu sursă aer?

Energia termică din mediul înconjurător este transformată în energie pentru încălzire. Pompa de căldură aer-apă face acest lucru prin încălzirea apei care curge prin circuitul de încălzire. Pompa de căldură aer-aer generează curenți de aer cald care încălzesc încăperile la temperatura dorită.

Prin explicarea acestui principiu, e posibil să vă întrebați următorul lucru: Cum este posibil ca aerul rece din timpul iernii să îmi încălzească locuința? Chiar dacă acest lucru pare un paradox, este adevărat, chiar și când temperatura exterioară este de -20°. Aerul din exterior este aspirat în pompa de căldură printr-un ventilator. În interior, circulă un agent de refrigerare, care este mult mai rece decât aerul din exterior aspirat. În urma contactului agentul de refrigerare se încălzește și se evaporă. În acest moment, se produce comprimarea aburului. Prin acest proces se produce căldură, utilizată pentru a crește temperatura în sistemul de încălzire din pardoseală sau în calorifere.

Cu toate acestea, această procedură poate fi inversată, caz în care principiul de funcționare este similar celui al unui frigider. Pompa de căldură utilizează aerul cald din încăperi în loc să folosească aerul din exterior și îl evaluează în exterior. Acest lucru înseamnă că se poate și răci aerul cu ajutorul pompei de căldură cu sursă aer.

Obțineți mai multe informații despre răcire cu ajutorul unei pompe de căldură

Care sunt tipurile de pompe de căldură cu sursă aer disponibile?

Există două tipuri de pompe de căldură cu sursă de aer: pompă de căldură aer-aer și pompă de căldură aer-apă.

Pompa de căldură aer-aer

În loc să încălzească apa, sistemul încălzește aerul și îl distribuie în încăperi prin intermediul unui sistem de ventilație.

Pompa de căldură aer-apă

La acest tip de sistem, pompa de căldură are rolul de a aduce apa la o anumită temperatură, care apoi va fi transportată prin țevi spre sistemul de încălzire al locuinței. Apoi, acesta va elibera căldura în aerul din încăpere, oferind astfel o temperatură confortabilă.

Costuri pentru o pompă de căldură cu sursă de aer

Dintre alte modele de pompe de căldură, pompa de căldură cu sursă de aer este una dintre opțiunile cele mai favorabile, datorită costurilor de funcționare reduse. În timpul funcționării, pompa de căldură are nevoie doar de energie electrică, fără a mai implica și alte costuri. Regula este: Cu cât este mai mare factorul de performanță anuală (mai multe informații despre acest lucru în secțiunea „Planificarea unei pompe de căldură cu sursă de aer”), cu atât consumați mai puțină energie electrică.

Pompele de căldură cu sursă de aer au nevoie de întreținere o dată pe an, dar acest lucru nu presupune mult timp și efort și, prin urmare, costurile cu întreținerea sunt destul de reduse.

Planificarea unei pompe de căldură cu sursă aer

V-ați convins de avantajele unei pompe de căldură cu sursă de aer? Dacă răspunsul dvs. este afirmativ, trebuie să începeți prin a vedea dacă are rost să instalați o astfel de pompă în locuința dvs. Factorul decisiv nu este dacă doriți să instalați sistemul într-o casă veche sau una nouă, pentru că acest tip de pompă de căldură poate fi instalat atât în clădiri noi, cât și în clădiri vechi. Există un alt indicator, mult mai important: indicatorul sezonier COP.

Asocieri posibile cu pompele de căldură cu sursă aer

Buffer

Un buffer stochează căldura termică și o eliberează mai târziu, când este necesar. Acest lucru înseamnă că pompa de căldură poate funcționa continuu și nu pornește și se oprește tot timpul, chiar și atunci când nu este nevoie de încălzire.

Energie solară termică

Sistemul termic solar generează căldură din energia solară, în timp ce pompa de căldură cu sursă de aer generează căldură din aer. Astfel, ambele sisteme se pot susține reciproc, generând în același timp căldură.

Încălzirea pe gaz

În cazul în care casa dvs. nu este foarte bine izolată sau nu are încălzire prin pardoseală, acest sistem hibrid este o soluție bună. Sistemul de încălzire pe gaz preia funcția principală de încălzire, iar pompa de căldură pornește automat când condițiile permit o funcționare eficientă.

Aveți întrebări?

Specialiștii noștri sunt bucuroși să vă ajute!