Browserul dvs. este învechit

Nu acceptăm browserul dvs. învechit. Actualizați-vă browserul sau comutați la alt browser pentru o experiență mai bună.

Cuptor

Cuptoarele sunt cea mai importantă componentă a sistemelor de încălzire și de apă caldă care nu se bazează exclusiv pe pompe de căldură sau pe energia termică solară. Cu toate acestea, ele pot fi combinate cu sisteme de energie regenerabilă. În cuptoare, care sunt de obicei amplasate în camera cazanelor, se ard combustibili precum petrolul, gazele naturale sau solide precum peleții pentru a utiliza energia termică pentru încălzire și producerea de apă caldă.

În cazul cuptoarelor convenționale, energia termică produsă prin ardere este menținută în permanență la un nivel constant. Un schimbător de căldură transferă energia termică către apa de încălzire, care alimentează radiatoarele printr-un sistem de conducte. Gazele de eșapament produse sunt evacuate prin coșul de fum.

Cuptoarele de temperatură joasă funcționează pe același principiu de bază, dar scad temperatura atunci când nu este nevoie de energie. Cuptoarele cu condensare reprezintă cea mai recentă tehnologie și standardul modern. Acestea utilizează, de asemenea, energia stocată în vaporii de apă din gazele de eșapament sub formă de căldură de condensare. În comparație cu cuptoarele de bază și cu cele cu temperatură scăzută, acestea au o eficiență energetică mai mare, emisii mai mici de CO2 și reduc costurile de încălzire.

Înapoi la prezentarea generală