Browserul dvs. este învechit

Nu acceptăm browserul dvs. învechit. Actualizați-vă browserul sau comutați la alt browser pentru o experiență mai bună.

Supapă de purjare a aerului

Supapele de purjare sunt supape care evacuează aerul sau gazele din conductele umplute cu lichid. La radiatoare, purjările de aer se găsesc în partea superioară a părții laterale. Există purjatoare de aer mecanice și automate.

Purjările de aer mecanice convenționale se deschid cu o cheie de radiator și se închid din nou după ce aerul a fost evacuat. Momentul potrivit pentru aerisire este atunci când auziți un zgomot de gâlgâit sau de bătaie provenind de la sistemul de încălzire sau când radiatorul nu se mai încălzește pe toată suprafața sa. Spălătoarele automate de aer constau dintr-o supapă fără robinet și au fie un corp plutitor, fie un corp umflat.În cazul unui purjator de aer cu flotor, flotorul este împins în sus de către apă, închizând astfel automat robinetul. Dacă se acumulează aer, plutitorul se scufundă și robinetul se deschide pentru a se aerisi.

În cazul unui purjator cu element de umflare, materialul este saturat cu apă, se umflă și astfel închide supapa. Când aerul intră în contact cu materialul, elementul de umflare se usucă, se contractă și deschide supapa.

Înapoi la prezentarea generală