Browserul dvs. este învechit

Nu acceptăm browserul dvs. învechit. Actualizați-vă browserul sau comutați la alt browser pentru o experiență mai bună.

Sistem de energie solară/ Centrala solară

Centralele solare, denumite și sisteme de energie solară, generează electricitate sau căldură din energia solară și sunt adesea combinate cu alte sisteme de încălzire, cum ar fi pompele de căldură. Sistemele de energie solară sunt subvenționate de către guvern.

Sistemele fotovoltaice utilizează colectoare solare pe acoperiș pentru a absorbi razele soarelui și apoi le transformă în energie electrică. Aceste sisteme de energie solară constau dintr-o rețea de module fotovoltaice care conțin celule solare din siliciu. Atomii de siliciu reacționează la radiațiile solare și migrează între straturi. Acest lucru produce curent continuu, care este transformat de către invertor în energie electrică de uz casnic. Electricitatea generată de acest sistem de energie solară este fie utilizată imediat, fie este introdusă în rețeaua publică, fie este stocată într-un rezervor de stocare pentru utilizare ulterioară.

Sistemele de energie solară utilizate pentru a genera căldură se numesc sisteme solare termice. Acestea convertesc energia solară în căldură printr-o serie de tuburi colectoare solare care sunt montate tot pe acoperiș și umplute cu fluid solar. Fluidul solar încălzit conduce căldura printr-un schimbător de căldură într-un rezervor tampon de stocare, care alimentează sistemul de încălzire și apa caldă de serviciu. Rezervoarele de stocare din cadrul sistemelor de energie solară permit, de asemenea, utilizarea ulterioară.

Înapoi la prezentarea generală