Browserul dvs. este învechit

Nu acceptăm browserul dvs. învechit. Actualizați-vă browserul sau comutați la alt browser pentru o experiență mai bună.

Cazan cu combustibil solid

Cazanele pe combustibil solid sunt generatoare de căldură care furnizează încălzire și apă caldă pentru întreaga casă ca încălzire centrală în regim de funcționare la sarcină maximă. Pentru ardere sunt posibili combustibili fosili, cum ar fi brichetele de lignit sau de huilă și cocs sau combustibili regenerativi, cum ar fi așchii de lemn, bușteni, brichete sau peleți de lemn, dar și frunze și alte biomase. În general, combustibilul este alimentat manual. Cazanele specializate pentru combustibili solizi, cum ar fi cazanul cu peleți, utilizează de obicei alimentarea automată cu transportoare cu șuruburi.

În funcție de tipul de cazan cu combustibil solid, aerul de ardere poate fi alimentat de jos sau din lateral, iar arderea poate fi făcută de jos sau de sus. Cazanele cu tiraj natural reglează alimentarea cu aer cu ajutorul unor clapete. Spre deosebire de cazanele cu tiraj natural, cazanele pe combustibil solid cu sistem de control și ventilator necesită energie electrică pentru funcționarea lor. Printre aceste cazane cu combustibil solid se numără și cazanul jetstream, care este limitat la un singur combustibil, dar care, cu sistemul său cu două camere, are cel mai mare randament și cele mai mici valori ale emisiilor.

Toate cazanele pe combustibil solid necesită un spațiu mare pentru depozitarea uscată a combustibililor și o nevoie de întreținere mai mare decât cazanele pe combustibil lichid sau gazos.

Înapoi la prezentarea generală