Browserul dvs. este învechit

Nu acceptăm browserul dvs. învechit. Actualizați-vă browserul sau comutați la alt browser pentru o experiență mai bună.

Cazan pe peleți

Cazanele pe peleți sunt generatoare de căldură și reprezintă inima sistemelor de încălzire pe peleți. Cazanele pe peleți utilizează așchii de lemn standardizate - peleții - pentru a produce apă caldă pentru încălzire și apă potabilă.

Deși cazanele pe peleți sunt numite și cuptoare pe peleți, acestea nu trebuie confundate cu sobele pe peleți. Sobele pe peleți sunt aparate autonome care, la fel ca un șemineu, încălzesc doar o singură cameră. Cazanele pe peleți dintr-un sistem de încălzire centrală transmit căldura generată la încălzire și la apa de serviciu și astfel acoperă întreaga casă.

Sistemele de încălzire pe peleți constau dintr-un cazan pe peleți cu arzător, un rezervor de stocare a apei calde (de obicei, un rezervor combinat pentru încălzire și apă de serviciu), pompe, conducte și radiatoare. Peleții sunt de obicei depozitați într-o parte separată a încăperii pivniței, unde se află și cazanul pe peleți. Cele mai multe cazane de încălzire pe peleți funcționează cu arzătoare cu subalimentare, în care peleții standardizați, care sunt alimentați automat prin transportoare cu șuruburi sau dispozitive de aspirare, se aprind pe cărbunele care arde constant.

Peleții sunt fabricați din rumeguș presat, care are o densitate energetică ridicată și poate fi ars aproape fără funingine. Curățarea ocazională trebuie să se facă prin mijloace mecanizate. Fiind o energie regenerabilă cu eficiență ridicată, încălzitoarele pe peleți sunt subvenționate.

Înapoi la prezentarea generală