Browserul dvs. este învechit

Nu acceptăm browserul dvs. învechit. Actualizați-vă browserul sau comutați la alt browser pentru o experiență mai bună.

Fluidul colector solar

Fluidul colector solar este un mediu de transport format dintr-un amestec de apă și propilenglicol în circuitul solar al unui sistem solar termic. Numai în sistemele solare termice cu colectoare de aer nu se utilizează lichid solar.

Fluidul solar este încălzit de energia solară și curge prin colectoarele solare către rezervorul de stocare a căldurii, unde schimbătoarele de căldură transferă energia către apa de încălzire și de serviciu. Fluidul solar răcit curge înapoi în colectoarele solare și se încălzește din nou.

Pentru ca fluidul solar să curgă bine, acesta trebuie să poată rezista la temperaturi sub zero grade și la temperaturi ridicate. Acesta este motivul pentru care s-a impus utilizarea unui amestec apă-glicol cu un raport de amestec de aproximativ 50% ca fluid pentru colectoarele solare, uneori completat cu agenți de protecție împotriva coroziunii. Un rezervor colector absoarbe vaporii de fluid solar pentru a proteja sistemul solar termic în cazul în care presiunea crește prea mult din cauza temperaturilor extrem de ridicate. În unele sisteme solare termice, lichidul solar este, de asemenea, drenat automat la temperaturi extrem de scăzute. Verificările anuale ale fluidului solar asigură funcționarea și protecția corespunzătoare. Dacă fluidul solar devine tulbure, este timpul pentru o înlocuire, care se face de obicei după aproximativ cinci ani.

Înapoi la prezentarea generală