Browserul dvs. este învechit

Nu acceptăm browserul dvs. învechit. Actualizați-vă browserul sau comutați la alt browser pentru o experiență mai bună.

Pompă solară

O pompă solară este o componentă a unui sistem solar termic. Aceasta mișcă fluidul solar și îl transportă către rezervorul de stocare solar. În sistemele solare termice solare mai mari, pompele solare pot fi, de asemenea, conectate împreună ca un grup de pompe solare pentru a furniza o capacitate de pompare mai mare.

Pompele solare au un motor acționat electric care acționează o roată cu palete, care pune în circulație fluidul solar și, din acest motiv, sunt numite și pompe solare de circulație. Motorul pompei solare este protejat împotriva pătrunderii lichidului solar de o canistră și împotriva supraîncălzirii, fiind montat la fluxul de retur mai rece al colectorului solar.

În cazul în care temperatura dintre colectorul solar și rezervorul de stocare a energiei solare scade sub temperatura specificată, un controler solar îl pornește. În cazul pompelor solare moderne, regulatorul solar determină, de asemenea, volumul de fluid solar care trebuie circulat și transportat la rezervorul de stocare tampon. Există pompe solare speciale pentru pregătirea apei de serviciu, iar acestea previn formarea legionellei prin circulația constantă a acesteia în cadrul buclei de apă proaspătă. Energia electrică necesară pentru funcționare este foarte redusă în comparație cu pompele de circulație standard și poate fi generată de un sistem fotovoltaic. Utilizarea pompelor solare este subvenționată de guvern.

Înapoi la prezentarea generală