Browserul dvs. este învechit

Nu acceptăm browserul dvs. învechit. Actualizați-vă browserul sau comutați la alt browser pentru o experiență mai bună.

Rezervor de stocare a energiei solare

Pentru a obține o eficiență optimă a energiei solare și pentru a putea folosi această energie în orice moment, este necesar un rezervor de stocare a energiei solare. Există baterii solare pentru a stoca energia electrică generată de sistemele fotovoltaice și rezervoare solare de stocare a căldurii pentru a stoca energia termică generată de energia solară termică. Dimensiunea rezervorului de stocare solară depinde de numărul de persoane, precum și de numărul și volumul punctelor de prelevare. Achiziționarea rezervoarelor solare de stocare este subvenționată de către guvern.

Rezervoarele solare utilizate pentru apă caldă pentru încălzire și/sau apă menajeră sunt rezervoare tampon care păstrează apa încălzită în rezervoare izolate și, de acolo, alimentează sistemul de încălzire sau punctele de preluare a apei calde. În cazul în care căldura înmagazinată a apei nu mai este suficientă, se activează o pompă solară, care pompează căldura din tuburile colectoarelor solare în rezervorul de stocare solar.

Unitățile de stocare a energiei electrice solare sunt baterii litiu-ion de mari dimensiuni, disponibile în diferite modele, care dispun de un sistem de gestionare a bateriei și de un controler de încărcare. Acestea pot fi utilizate în combinație cu alte sisteme de încălzire, cum ar fi pompele de căldură, pentru a le alimenta cu energia electrică de care au nevoie.

Înapoi la prezentarea generală