Browserul dvs. este învechit

Nu acceptăm browserul dvs. învechit. Actualizați-vă browserul sau comutați la alt browser pentru o experiență mai bună.

Sistem de încălzire cu un singur etaj

Sistemele de încălzire cu un singur etaj sunt sisteme de încălzire pe bază de gaze naturale care furnizează căldură pentru un etaj al unei case unifamiliale sau multifamiliale cu una sau mai multe unități. Pentru un circuit de încălzire pe un singur etaj este disponibil un cazan numai pe gaz sau un cazan combinat pe gaz care asigură și furnizarea de apă caldă.

Prin arderea gazului natural se generează căldură, care este utilizată pentru a încălzi apa de încălzire prin intermediul unui schimbător de căldură și, în cazul cazanelor de cogenerare, apa caldă într-un circuit de încălzire separat, sub forma unui încălzitor instantaneu de apă. Apa de încălzire este transportată pe distanțe scurte până la radiatoare, iar apa de serviciu până la punctele de racordare.

Sistemele de încălzire pe etaje permit rezidenților să determine singuri cantitatea de energie termică care trebuie furnizată pentru radiatoare sau pentru apă caldă, permițând astfel o facturare exactă. Datorită absenței traseelor lungi de conducte, nu există aproape nicio pierdere de căldură. Nu este nevoie de o cameră a cazanelor, iar sistemele compacte de încălzire prin pardoseală sunt adesea concepute ca încălzitoare montate pe perete. Nu este posibil să le combinați cu un sistem de încălzire solară sau să alegeți tipul de combustibil dorit.

Înapoi la prezentarea generală