Browserul dvs. este învechit

Nu acceptăm browserul dvs. învechit. Actualizați-vă browserul sau comutați la alt browser pentru o experiență mai bună.

Sonda geotermală

Sondele geotermale (GTP), ca și colectorii geotermici, sunt schimbătoare de căldură care utilizează energia termică a pământului. Sondele geotermale sunt utilizate împreună cu o pompă de căldură cu apă sărată (pompă de căldură geotermală) pentru a produce căldură pentru sistemul de încălzire și apă caldă. Acestea sunt subvenționate de către guvern ca fiind una dintre pompele de căldură ecologice.

Unlike the geothermal heat collectors, which are laid flat but only just below the frost line, geothermal probes take up very little space on the property. They use geothermal energy from the depths, which are constantly between 5 and 10 degrees on average throughout the year. The geothermal probe pipe system is laid vertically at a depth of between 30 and 200 metres, for which drilling permits are required.

În interiorul sondei geotermale circulă saramură, un amestec de apă și antigel cu un punct de fierbere foarte scăzut. Pompa de căldură saramură-apă comprimă aburul, crește temperatura și îl transferă în rezervoarele de stocare a căldurii pentru încălzire și apă de serviciu. Pompele de căldură cu apă sărată cu sonde geotermale au un randament excelent, dar sunt mai scumpe decât colectorii de căldură geotermală din cauza lucrărilor de foraj necesare.

Înapoi la prezentarea generală