Browserul dvs. este învechit

Nu acceptăm browserul dvs. învechit. Actualizați-vă browserul sau comutați la alt browser pentru o experiență mai bună.

Supapă de siguranță

Supapele de siguranță din cadrul sistemelor de încălzire închise, al sistemelor solare termice sau al încălzitoarelor de apă se mai numesc și supape de siguranță. Supapele de siguranță sunt impuse prin lege și protejează sistemele de daunele cauzate de presiunea excesivă. De asemenea, în cazul încălzitoarelor de apă, este posibil ca supapele de siguranță să nu aibă niciun impact asupra calității apei. În cazul sistemelor solare termice, acestea trebuie să fie capabile să reziste la temperaturi deosebit de ridicate și la utilizarea fluidului solar. Din motive de siguranță, instalarea și întreținerea periodică în toate sistemele trebuie să fie întotdeauna efectuate de un specialist calificat.

În cazul în care presiunea depășește valoarea predefinită, supapa de siguranță se deschide automat și eliberează presiunea în exces. Când se atinge nivelul corect de presiune, supapa de siguranță se închide din nou. Lichidul sau aburul evacuat este colectat și eliberat printr-o conductă de siguranță.

Cauzele posibile ale presiunii excesive care ar putea duce la spargerea cazanelor și a țevilor ar putea fi, de exemplu, componentele defecte sau supraîncălzirea. Fluctuațiile mici de presiune sunt normale și sunt absorbite de un vas de expansiune. Supapele de siguranță reprezintă ultima opțiune și sunt declanșate doar în caz de urgență.

Înapoi la prezentarea generală