Browserul dvs. este învechit

Nu acceptăm browserul dvs. învechit. Actualizați-vă browserul sau comutați la alt browser pentru o experiență mai bună.

Termostat de cameră

Un termostat de cameră face parte integrantă din sistemele moderne de încălzire. Spre deosebire de un termostat standard, care se mai numește și regulator de temperatură, un termostat de cameră nu este atașat la radiator și măsoară temperatura reală din camera respectivă. Termostatele de cameră sunt disponibile ca dispozitive programabile manual cu ajutorul butoanelor sau al ecranului tactil, precum și pentru utilizare prin intermediul unei aplicații în cadrul sistemelor de casă inteligente.

Senzorii măsoară temperatura reală a unei încăperi. Un microcalculator compară această valoare cu temperatura țintă prestabilită (valoarea de control). Dacă există o diferență (valoarea de control), termostatul de cameră solicită un semnal corespunzător și reglează temperatura prin furnizarea mai multă sau mai puțină apă de încălzire prin intermediul vanei de încălzire. Acest lucru reduce costurile de încălzire și oferă mai mult confort.

Termostatele de cameră pot fi instalate în mai multe încăperi sau doar într-o singură încăpere de referință, cunoscută și sub numele de cameră de control. Acestea ar trebui să fie instalate într-un loc care să fie protejat de curenți de aer și de lumina directă a soarelui și care să nu fie ascuns. Încăperea de referință ideală este un spațiu principal de locuit cu un necesar de căldură egal cu media tuturor încăperilor.

Înapoi la prezentarea generală