Browserul dvs. este învechit

Nu acceptăm browserul dvs. învechit. Actualizați-vă browserul sau comutați la alt browser pentru o experiență mai bună.

Transportator cu șurub

Transportatorii mecanici cu șuruburi transportă materiale în vrac, de obicei peleți de lemn, din zona de depozitare până la cazan. Spre deosebire de sistemele de aspirație pneumatică, care reprezintă alternativa, transportoarele cu șuruburi, mai silențioase și mai ieftine, sunt concepute pentru distanțe mai scurte, de până la șase metri, diferențe de înălțime de până la 30 de grade și încovoiere minimă.

Sistemul complet de transport al materialelor în vrac se numește transportor cu șurub. Acesta este format dintr-o carcasă de șurub, un transportor cu șurub cu filet și arbore de șurub, un motor cu cuplaj cu arbore sau cu lanț, precum și o intrare și o ieșire. Transportatorul cu șurub transportă peleții de lemn prin intermediul arborelui său cu șurub care se rotește constant într-o conductă de la carcasa șurubului, în care sunt depozitați peleții, la camera de ardere a cazanului din sistemul de încălzire. Pentru ca peleții să alunece automat, acesta trebuie să aibă o podea înclinată.

Sistemele de încălzire pe peleți și transportoarele cu șuruburi sunt subvenționate de guvern ca energie regenerabilă. Consumul de energie foarte redus al conveierului cu șuruburi poate fi, de obicei, acoperit în totalitate prin combinarea cu un sistem fotovoltaic, care este, de asemenea, subvenționat.

Înapoi la prezentarea generală